Hirdetés

Gamer ultrabook az ASUS-tól: Itt a ROG Flow X13

Javában zajlik a CES 2021, a mai estét pedig az ASUS Republic of Gamers vonala uralta, hiszen a tajvani gyártó bemutatta a legújabb, játékosoknak szánt laptopjait és kiegészítőit. A legnagyobb különlegesség egyértelműen a ROG Flow X13, mely tulajdonképpen egy olyan gamer ultrabook, amiből könnyen asztali konfigurációhoz hasonló erő hozható ki.

A 16:10-es képarányú, 13,4 colos kijelző kétféle opcióban rendelhető, hiszen a Full HD 120Hz mellett elérhető egy 4K felbontású, 60Hz-es panel is. A kijelző 360 fokban elforgatható és mindkét felbontás esetében Gorilla Glass-szal védett érintőképernyőről van szó, tehát tabletként és „sátor módban” is használható a gép, így a játék mellett multimédiához és kreatívabb felhasználáshoz is jó választás lehet.

A túloldalon egy Ryzen 5000-es mobil CPU és egy NVIDIA GTX 1650 dolgozik, ez a páros pedig már alapból nem gyenge. Akinek viszont ez nem lenne elég, annak ott van a XG Mobile névre keresztelt külső GPU egység, mely többféle NVIDIA RTX 30-as grafikus kártyával lesz rendelhető a gép mellé.

Ezen az egységen még számos hasznos csatlakozó is található, így ha egy munkanap után hazaérünk és rákötjük a laptopot, akkor akár a nagy gamer monitorunk, kábeles hálózatunk és minden perifériánk rendelkezésünkre áll. Az újdonság várhatóan a következő 1-2 hónapban kerülhet itthon is piacra, az árazása azonban még nem ismert.

You May Also Like