Hirdetés

Mini LED kijelzővel és komoly erővel bővült a ROG Flow széria

Az ASUS pár napja már bemutatta legújabb OLED kijelzős Vivobook és Zenbook modelljeit, nemrég azonban szintén egy online prezentáció keretében megismerhettük az idei nyárra szánt ROG újdonságokat.

Sokan meglepődhettek, amikor az év elején a Z13-as táblagéppel bővült ROG Flow széria legújabb tagja mutatkozott be, hiszen egy éven belül ez már a második teljesen új Flow modell. A ROG Flow X16-ról van szó, mely nevéből adódóan tulajdonképpen egy nagyobb és erősebb ROG Flow X13, melynek első generációja nagy sikert aratott 2021-ben.

Az újdonság kijelzője nem csak a mérete miatt érdekes, hiszen a 16 hüvelykes, 16:10-es képarányú QHD felbontású panel Mini LED technológiát használ és 165Hz-es képfrissítésre képes. A Mini LED lehetővé teszi, hogy az 1100 nites csúcsfényerővel, gyönyörű HDR képminőséggel és színhű megjelenítéssel elképesztő játékélményben legyen részünk, de persze ez a tartalomfogyasztásnál és a tartalomgyártásnál is jól jöhet.

Hardveresen sem kell szégyenkeznie az újdonságnak, hiszen a legújabb és egyik legerősebb AMD processzor, az AMD Ryzen 9 6900HS dolgozik benne, míg a grafikus erőt egy NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti biztosítja. Tisztán látszik tehát, hogy ezúttal nem feltétlenül van szükség az XG Mobile kiegészítőre, hiszen önerőből is képes kimagasló teljesítményre a laptop, de persze egy RTX 3080-as vagy Radeon RX6850-es külső GPU-val még komolyabb teljesítmény érhető el, arról nem is beszélve, hogy az XG Mobile a portok terén is egy nagyon hasznos kiegészítő.

A Flow X16 kijelzője természetesen a szériához hűen 360-fokban kihajtható, így akár táblagépes módban is használhatjuk a hatalmas érintőképernyőt. Az újdonság egyébként gyengébb grafikával is elérhető lesz, hiszen egészen RTX 3050Ti-ig megy le a kínálat, mely valahol 700 000 Ft környékén kezdődhet.

A ROG Flow X16 mellett frissült a ROG Strix Scar vonal is, méghozzá egy különleges kiadással. A ROG Strix Scar 17 SE ugyanis egy 16 magos Core i9 12900HX-es Intel processzort és egy NVIDIA RTX 3080 Ti grafikus kártyát kapott, melyek ráadásul elképesztően tudnak pörögni, hiszen a processzor maximum 65W, a grafikus kártya pedig 175W teljesítményre képes. Az ASUS mérnökei szerint a különleges hűtési megoldásoknak köszönhetően sikerült elérni, hogy közel legyenek egy asztali 12. generációs Intel Core i7 teljesítményéhez, ami tényleg brutális.

A kijelző terén is a legjobbat kapják a játékosok, hiszen választhatnak a Full HD 360Hz és a QHD 240Hz között. Az újdonság szintén még a nyáron elérhető lesz nálunk, az ára azonban simán 1 millió forint fölé csúszhat.

You May Also Like