Hirdetés

Zalman ZM-SHE350: Védd a fontos adatokat

A digitális világban adataink védelme óriási kihívás, hiszen rengeteg kép, videó vagy dokumentum gyülemlik fel az évek során, amit könnyen el szeretnénk érni, de mégis biztonságban szeretnénk tudni.

A Zalman jól ismert név a számítógépes piacon, a ZM-SHE350 pedig mindenki számára egy remek kiegészítő lehet, hiszen így biztonságban tudhatjuk a fájljainkat és bármikor el is érhetjük őket. Nincs szükség internetre vagy bonyolult digitális kódolásokra, egy kompakt, férfias kiegészítőt kell csak magunkkal vinnünk, melyet bármelyik USB-csatlakozóval ellátott géphez hozzá lehet kötni. Maga az SHE350 igazából csak egy külső merevlemez ház, mely beépített hardveres titkosítással rendelkezik, vagyis a felső részen látható számsorral kell beírnunk az általunk korábban megadott 4-8 számjegy közötti kódot és a fájlok máris elérhetőek lesznek.

A 4-8 számjegy azt jelenti, hogy több millió kombináció van, az USB 3.0 pedig relatíve gyors adatmozgatást tesz lehetővé. A sebességnél a gyártó kiemeli, hogy a hardveres titkosítás miatt ez nem lassítja az adatmozgatást és ez valóban így van. A legjobb az egészben, hogy nem csak 2,5″-ös HDD-t tehetünk bele, hanem SSD-meghajtót is, melyek egyre megfizethetőbbek, a sebességüket illetően pedig rendkívüli a különbség.

Mennyibe is kerül egy 240GB körüli biztonságos háttértár? Nos, az SHE350 10 000 Ft-ba kerül, egy 240GB-os minőségi SSD pedig 20-25 000 Ft környékén van, tehát mi azt mondanánk, hogy családi képeinket, üzleti dokumentumainkat és néhány videót nagyjából 35 000 FT-ért tudhatunk biztonságban. Sokan rendelkeznek felhő alapú tárhellyel, ami elvileg védett, de ez a hardveres offline védelem teljesen más kategória. A csomagban egyébként egy praktikus tároló és az USB kábel is megtalálható, ami kellemes extra ilyen árért cserébe.

Természetesen nem csak férfiaknak ajánljuk a terméket, de nem árt, ha minden olvasónknál van egy ilyen megoldás otthon. Nekünk nagyon tetszett a termék, abszolút szükséges, férfias és rendkívül hasznos.

You May Also Like