Hirdetés

Házon belülről érkezik az Apple AirPods kihívója

A Beats márkát nagyon sokan túlárazott és egyáltalán nem minőségi megoldásoknak tartják, mely néhány éve még talán igaz is volt a márkára, hiszen a legtöbb termék esetében maximum a basszust dicsérhettük, azonban amióta az Apple kezébe került a brand, egyre jobb termékeket készítenek.

Egy ideje már az Apple saját fej/fülhallgató chipjét is megkapják a Beats újdonságai, hiszen az AirPods bemutatása után több Beats termék is megkapta a W1-es vezérlőt. A nemrég leleplezett új AirPods már a H1-es lapkára épül és ezzel érkezik a Powerbeats Pro is, mely a vállalat első valóban vezeték nélküli megoldása. Tulajdonképpen egy sportos AirPods-ról van szó, de vannak olyan paraméterek, melyben kimondottan jobb a Beats terméke.

Üzemidő: A Powerbeats Pro állítólag 9 óra folyamatos zenehallgatást biztosít, ezzel pedig sok már gyártóval együtt maga mögé utasítja az Apple AirPods és Samsung Galaxy Buds párost. A töltést biztosító tok további 24 órányi energiát tud magában tárolni és átadni a headsetnek, így igen komoly használati időt kapunk.

Apple H1 chip: A legújabb Apple fejlesztés, mely a „Hey Siri” parancsot és a gyorsabb párosítást teszi hozzá a termékhez. Természetesen nem csak iPhone-nal használható, hanem bármilyen más Apple termékkel Bluetooth-on keresztül, illetve más, androidos készülékkel is.

Kialakítás: A cél a sportos kialakítás volt, melyre már láttunk példát a Beats-től és azok a termékek meglehetősen kényelmesre sikerültek szerintünk. Vélhetően ez többek fülében marad majd stabilabb, mint az AirPods, de cserébe nem olyan letisztult. A Beats azt is hozzátette, hiába az elődmodellekhez való hasonlóság, teljesen új, ergonomikus kialakítást eredményezett a számos tesztjük.

Fizikai gombok: Az AirPods méretéből adódóan nem rendelkezik fizikai gombokkal, ellenben a Powerbeats Pro mindkét oldalára kapott gombokat, melyekkel a hangerőt állíthatjuk és válthatunk a számok között.

Automatikus szünet: Mint az AirPods és sok másik vezeték nélküli megoldás esetében, úgy a Powerbeats Pro-nál is szünetel a zene akkor, ha az egyik fülest vagy mindkettőt kivesszük a fülünkből. Természetesen ilyenkor ha visszatesszük, akkor újra elindul magától a lejátszás.

Külön is használhatóak: Ahogy az AirPods, úgy a Powerbeats Pro is külön-külön csatlakozik az eszközünkhöz, vagyis akár egyesével is használhatjuk őket. Sok más megoldásnál ez úgy épül fel, hogy az egyik csatlakozik a készülékhez, a másik pedig a saját párjához.

Töltőtok: A töltőtok meglehetősen nagy a piac többi megoldásához hasonlítva, ami kicsi hátrány ugyan, de legalább sok energiát tud magában tárolni és nehezebb elhagyni. Természetesen Lightning kábellel tölthetjük, 5 perc töltés másfél órányi erőt biztosít, 15 perc után már négy és fél órányi energiánk van. Ezek nagyon jó értékek! Vezeték nélküli töltés nincs, jó lett volna, de túlélhető, pláne úgy, hogy több napra elegendő energiát tárol a tok. A töltési állapotot jelző LED világításról is le kell mondani, de ezt kibírjuk valahogy.

Vízállóság: Elvileg izzadság és folyadékálló, ellenben az AirPods fülesekkel, de pontos IPX hitelesítési szabványt nem közöltek, így moderáltan kezeljük ezt a részt.

Az első benyomások alapján a külföldi sajtó szerint remekül szól a Powerbeats Pro. 250 dolláros árával igencsak a felsőkategóriába sorolandó, drágább mint az AirPods, a Galaxy Buds és még a Sony, illetve a Bose is kínál olcsóbb megoldást. Az újdonság várhatóan hamarosan itthon is piacra kerül, fehér, kék, fekete és zöld színekben. Ha úgy adódik, mindenképpen teszünk vele egy próbát!

You May Also Like