Hirdetés

30 év után távozik az Apple vezető tervezője

Szinte a semmiből érkezett nemrég a hír, hogy Jony Ive 30 év után távozik az Apple kötelékéből és LoveForm néven saját tervezőirodát alapít jó barátjával és egyben munkatársával, Marc Newson dizájnerrel. Azt is tudni lehet, hogy a különválás ellenére Ive továbbra is segíti majd az Apple munkásságát, bár hogy pontosan milyen formában és mekkora hatékonysággal az igencsak kérdéses, pláne úgy, hogy a váltás hátterében egészen biztosan nem csak az új kihívások állnak.

Több éve pletykálják ugyanis azt, hogy nem igazán fér meg egymás mellett az Ive-féle dizájnfilozófia és esztétikai törődés, valamint a Tim Cook-féle profittermelés és üzletiség. A vállalat korábbi vezetője, Steve Jobs ugyanis megszállottja volt a tervezésnek és igazi mesterműveket követelt meg a csapattól, míg Cook alatt inkább a futószalagon érkező, évente csak apró frissítéseket kínáló és a vetélytársaktól akár már el is maradó termékek jellemzőek az amerikai óriásra.

Állítólag pont ezzel volt baja Jony Ive-nak is, aki az elmúlt években már nem olyan kedvvel és lelkesedéssel dolgozott a cég termékein, melyben tényleg lehet valami, hiszen kevés valódi újítást kaptunk a vállalattól és az új piaci trendekkel egyelőre nem igazán tudják felvenni a versenyt. Persze biztosak lehetünk abban, hogy továbbra is igen profi tervezői gárda dolgozik majd a főhadiszálláson és mi csak reménykedünk benne, hogy Ive is számos különleges termékkel örvendeztet még meg minket munkássága során.

You May Also Like