Hirdetés

Az OTP-nél már elérhető az Apple Pay

Az androidos felhasználók már jó ideje nevetgéltek a markukban az okostelefonnal történő érintéses fizetés miatt, hiszen az Apple készülékeit használók itthon ezidáig nem érhették el a szolgáltatást, mely rendkívül praktikus és a már említett mezőnyben már évek óta itthon is bizonyított.

Egy ideje már szóltak arról hírek, hogy hamarosan Magyarország is felkerül a támogatott országok listájára, nemrég pedig az OTP itthon elsőként be is jelentette az Apple Pay támogatását. Ezáltal minden OTP-s felhasználó pár perc alatt beregisztrálhatja bankkártyáját és fizethet az erre alkalmas terminállal rendelkező üzletekben.

Szerencsére a szolgáltatáshoz nem kell külön terminál, elég ha a sima érintéses kártyás fizetést támogatja az egység, így tulajdonképpen rengeteg kisebb-nagyobb üzletben már a mai reggelit is fizethetjük az iPhone-unkkal. A regisztráció tényleg nagyjából 2 perces folyamat, elérhető az OTP SimplePay applikációjában vagy az Apple saját Wallet appjában. A kártyaadatok megadása után csak egy megerősítésre van szükség és már aktiválva is van a szolgáltatás.

A támogatott készülékek listája iOS berkeken belül is igen nagy, hiszen iPhone 6 vagy újabb mobil szükséges hozzá, a vásárlás előtt pedig készüléktől függően az ujjlenyomatra vagy a FaceID hitelesítésre van szükség. Természetesen az Apple okosórája, az Apple Watch is támogatott, mely talán kényelmesebb opciót is kínál, mint az okostelefon elővétele. Az OTP a sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy nincs exkluzív szerződése az amerikai óriással, így hamarosan más bankok is elérhetővé teszik a hazai ügyfeleik számára. Az OTP-t várhatóan hamarosan a CIB követi, majd pedig az Erste.

You May Also Like