Hirdetés

Bemutatkozott az iPhone 13 család

Az Apple aranytojást tojó tyúkja újabb generációjához érkezett, melyről ezúttal is rengeteg információ szivárgott ki a bemutató előtt és ezek sokat nem is tévedtek, hiszen kisebb notch, még jobb kamera és még erősebb hardver jellemzi.

Elsőként az iPhone 13 és az iPhone 13 Mini mutatkozott be, melyek a belépőszinten már 128GB-os tárhelyet és A15 Bionic chipkészletet kínálnak. Ehhez társul a 20 százalékkel kisebb notch és a még fényesebb OLED kijelző, mely a Mini esetében 5,4 hüvelykes, a normál iPhone 13 esetében pedig 6,1 hüvelykes.

Kamerában mindig is erős volt az iPhone, az új alapmodellek pedig egy megújult 12 megapixeles ultrawide (120-as látószög) szenzort is kaptak, mely 50% több fényt tud beengedni, mint elődje. Az eredmény elvileg minden eddiginél jobb és rosszabb fényviszonyok mellet is szuper képeket lőhetünk. Videókat akár 4K60 HDR formátumban is rögzíthetünk, így a lecke fel lett adva a heteken belül érkező új Google Pixel készülékeknek. Az új „cinematic mód” számos ígéretes lehetőséggel kecsegtet és az előlapi kamera is megkapta, az 5 új szín között pedig mindenki megtalálhatja a hozzá legjobban illőt, hiszen lesz fekete, kék, rózsaszín, piros és „csillagfény” is.

Természetesen ezek után a Pro változatok bemutatása következett, melyek szintén nem szolgáltattak óriási meglepetéssel, de továbbra is a piac egyik legjobb ajánlatának mondhatják magukat. A 6,1 és 6,7 hüvelykes iPhone 13 Pro és Pro Max legnagyobb újítása a 120Hz-es ProMotion kijelző, mely nem csak gyorsabb, hanem még szebb is lett. Természetesen mindkét modell a legújabb A15 Bionic chipet használja, a színek terén pedig grafit, arany, ezüst és „sierra blue” alkotja majd a kínálatot.

Mindhárom hátsó kamerát átdolgozták. Az ultrawide lencse kapcsán akár 92 százalékos javulást is elérhetünk rosszabb fényviszonyok mellett, átdolgozták a makró módot és már 2 centiméterre lévő tárgyakról is remek képeket lőhetünk. A széles látószögű f/1,5-ös fő lencse 2,2‑szer több fényt enged be a jobb fotók és videók érdekében, míg az új telefotó-kamera háromszoros optikai zoommal és 77 mm-es fókusz­távolsággal rendelkezik. Az összesen 6‑szoros optikaizoom-tartományú kamera­­rendszerrel így minden eddiginél több lehetőség tárul a mobilfotósok elé. Külön kiemelnénk, hogy mindhárom lencsénél elérhető lesz az éjszakai mód.

Az iPhone 13 Mini 294 990 Ft-tól indul, az iPhone 13 334 990 Ft-tól szerezhető be, míg a Pro modellek esetében 424 990 Ft-ról és 464 990 Ft-ról beszélhetünk.

You May Also Like