Hirdetés

Háromféle változatban érkezik a Zalman Z8

Z8 néven mutatkozott be a dél-koreai gyártó új számítógépháza, mely többféle előlappal és ventilátorral debütált a magyar piacon.

Méreteit nézve nem lehet okunk a panaszra, hiszen akár a 280 mm széles E-ATX alaplapokkal is kompatibilis, de persze ATX vagy kisebb alaplapokhoz is jó választás lehet, hiszen az alaplap méretétől függetlenül a grafikus kártyáknak manapság igencsak elkél a hely. A gyártó 350 mm-ben határozta meg a maximális VGA méretet, a processzorhűtő pedig maximum 162 mm-es magasságig nem fog az oldallapnak ütközni.

Összesen három változatot kapunk, mindháromhoz hátul 1 darab, elől pedig 3 darab 120 mm-es ventilátor jár a csomagban. A sima Zalman Z8 ventilátorai RGB világítás nélkül érkeznek, a front panel pedig egy fémből készült „hálós” megoldás, jobb szellőzést biztosít a zárt panelekhez képest. A Zalman Z8 MS néven érkező változatot is ilyen előlappal, ám mögötte már RGB-s ventilátorokkal érkezik, míg a Zalman Z8 TG letisztultabb és minőséget mutató edzett üveg előlapot és mögé három RGB-s ventilátort kapott.

Az I/O panel kapcsán nincs meglepetés, két darab USB 3.0, 1db USB 2.0 és a szokásos fejhallgató/mikrofon páros kapott helyet rajta, így sajnos USB-C csatlakozót nem kapunk. A mágneses porszűrők talán már el is várhatóak ebben a kategóriában, ahogy a kábeleket eltakaró extra burkolat is.

A Zalman Z8 többféle változatban is várható a hazai piacra, ha tippelnünk kellene, akkor pedig 30 000 Ft alatti kezdőárat mondanánk, ami igencsak jónak mondható, tekintve a méretet, az anyaghasználatot és az RGB-s ventilátorokat.

You May Also Like