Hirdetés

Autókban tölthető kompakt rollert mutatott be a Hyundai

A városi közlekedést az elmúlt években alaposan átalakították az elektromos kiegészítők, hiszen az óriási dugókat sokan nem a tömegközlekedéssel kerülik el, hanem biciklivel, gördeszkával és rollerrel, illetve ezek elektromos változataival.

Nyilván több tíz kilométerre ezek az elektromos kiegészítők nem tökéletesen alkalmasak, a rossz időjárási viszonyokról nem is beszélve, de a Hyundai nemrég előállt egy igen érdekes és valóban jól használható koncepcióval. A vállalat ugyanis egy igen kompakt kiegészítővel összecsukható elektromos rollerben gondolkodik, mely dedikált hellyel rendelkezik a Kia vagy Hyundai autónkban, ráadásul a töltéssel sem kell bajlódni, hiszen azt az autó menet közben intézi.

Így a város széléhez vagy a nagyobb csomópontokhoz eljuthatunk az elektromos autónkkal, majd onnan rögtön rollerre pattanhatunk. A 10,5 mAh-s akkumulátor nagyjából 20 kilométeres hatótávot biztosítana, valamilyen módon kompatibilis lenne az okostelefonjainkkal, hogy azt GPS-ként vagy más célokra használhassuk, illetve LED fényekkel is rendelkezik elől-hátul, így este is biztonságosabban közlekedhetnénk vele.

Részleteket még nem árultak el a praktikus kiegészítő nevével, megjelenésével és végleges specifikációjával kapcsolatban, így nem hinnénk, hogy közel lenne a piaci debütálás, már csak az autókba való integráció miatt sem. Ettől függetlenül magát a rollert egy otthon tölthető formában akár piacra is dobhatnák.

You May Also Like