Hirdetés

Feltörték a Netflix fiókod? Kapaszkodj meg, így tudod visszaállítani

Netflix
Netflix
Napjaink kiemelt fontosságú témája a kiberbiztonság. A hackerek előszeretettel törnek fel eladható szolgáltatásokkal kapcsolatos fiókokat, mint a Netflix. Mi a teendőd, ha feltörik és eltulajdonítják? Olvass tovább és eláruljuk.

Tegnap volt egy kis szabadidőm, gondoltam elindítom a kedvenc sorozatomat a Netflixen. Egy hibaüzenet fogadott, miszerint a szolgáltatás jelen pillanatban nem érhető el. App újraindítás, frissítés, hátha az megoldja a problémát, mint a windowsnál. Visszalépek, ugyanaz a hibaüzenet. Oké, gondoltam semmi gond, a telefonos appomon megpróbálom, ha ott sem megy, a szolgáltatással lehet probléma. Belépek az appon, szintén hibaüzenet. Oké, akkor kijelentkezem, és megpróbálok visszajelentkezni. Most már más hibaüzenetet kapok, miszerint ezzel az email címmel nem létezik felhasználó, szóval legyek kedves regisztrálni. Ajjajj, rosszat sejtek, gondoltam és mivel google a barátom, rákeresek a probléma gyökerére. A Netflix szolgáltatásával nincs gond, viszont ahogy olvasom, valószínűleg egy kedves Netflix rajongó hacker úgy gondolta, hogy ma este az én kontómra nézi a Stranger Things-t. Gyorsan átfutom az emailjeiet, ahol látom, hogy éjszaka valaki Kairóból, majd Oklahomából jelentkezett be, gondolom a repülőút alatt. Levonom a következtetést, a fiókom eltulajdonították, sőt mi több használták is.

netflix Stranger Things

Oké, akkor keressük meg az ügyfélszolgálat elérhetőségét. Felajánlja a Netflix a Live Chat-et, gondoltam megírom a problémámat. Mivel 1 óra múlva sem jött válasz (viszont azt odaírták, hogy az ügyintéző kb. 1 percen belül válaszol), feladtam. Oké, gondoltam akkor megkeresem a telefonos elérhetőségüket. A geolocation átirányít a német nyelvű oldalra, ahol (mivel hiányos a német tudásom) megpróbálom a nyelvet angolra állítani. Szóval kattintok a telefonos elérhetőségre, ahol azt írják, hogy legyek kedves telepíteni az appot, majd belépni. Oké, belépnék, de hogyan??? Szerencsére megtalálom kerülőúton az applikációba épített telefonos ügyfélszolgálatot, és lám, ki is cseng. Az ügyintéző szinte azonnal felveszi. Ha most valaki abban reménykedik, hogy magyarul szólt, bele, akkor csalódást kell okoznom. Az ügyfélszolgálat angol. Valójában azt nem értem, hogy minden termékhez hivatalosan magyar nyelvű kézikönyvet és kezelési útmutatót kell csomagolni, a szolgáltatásokhoz ugyanez nem kötelező. Szóval aki nem beszél jól angolul, annak itt fokozódnak a problémák. Elmondom az egyébként igazán kedves és segítőkész ügyintézőnek (aki mellesleg amerikai akcentussal beszélt), hogy mi történt és gyakorlatilag azonnal tudta, hogy mit kell csinálni. Gondolom nem egyedi az eset. Beazonosít email cím alapján, majd küld egy emailt, ami segít eligazodni, hogy a PayPal fiókomban hol találom a tranzakciós kódot. Klikkelek a linkre, a német oldalra visz. Köszi geolokáció! Azért boldogulok, továbblépek a PayPal fiókomra, ahol szinte azonnal megtalálom a keresett azonosítót. Bediktálom az első kilenc számot és elvileg minden rendben. Az ügyintéző küld egy emailt, hogy visszaállította az email címemet és válasszak új jelszót. Miután ez kész, készségesen megjegyzi, hogy kijelentkeztet az összes aktív eszközről, így majd mindenhová jelentkezzek be újra. Elbúcsúzunk és láss csodát minden a régi.

 

A kellemetlen esetből annyi a tanulság, hogy ámbár a Netflix nézők nagy része szinte biztosan tud, vagy legalábbis ért angolul, nem vagyok biztos benne, hogy az ügyfélszolgálaton is elboldogul, pláne ha egy kis némettel is szívatva van. A másik tanulság, hogy időnként érdemes átnézni a fiókjaink jelszavait és szépen egyenként megváltoztatni őket, hogy mindig biztonságba tudhassuk fiókjainkat és jelszavainkat.

27 comments
 1. Üdv!
  Ugyan ebbe a problémába ütköztem esetleg a telefonszámot megtudná adni?

  1. Sziasztok, magyar ugyintézö veszi fel a telot. Appon keresztul lehet hivni. A lényeg hogy elötte magyarra legyen állitva a nyelv. Azonnal segitenek. Azonban aggodalomra ad okot hogy ennyire könnyen feltörik a fiokom. Ahol más adatokat is tárolnak. Nálam simán megváltoztatták a sajátjukra az email cimet. Jo lenne ha sms megerösités lenne rá, akkor nehezebb lenne. Amugy veszprém megyéböl hasznákták a fiokom. Érdekes…

 2. Szia,
  Netflix appból tudod hívni az ügyfélszolgálatot, csak az működik.

  1. Hol lehet látni, hogy ki és hol használta a feltört fiókomat, ha nem tudok belépni?

 3. Velem is ez történt, tegnap hajnalban Floridában valaki megváltoztatta a fiókom email címét és a jelszót, így sem az applikációban, sem a webes felületen nem tudok belépni a fiókomba és nem tudok kapcsolatba lépni a Netflixxel sem a fiók helyreállítása érdekében. Egészen felháborító, hogy a Netflix ebben a helyzetben semmit nem tesz, sőt elérhetetlenné tette magát.

  1. Velem is ugyanez történt, szintén Floridából törték fel. Írtam sz adatvédelmis email címre, várom a választ ☹️

   1. Hello. Ha megnyitod a netflixet (nem kell belepni), bal fent van a súgó és ha arra rámész legalul ott lesz hogy „hívás”. Mivel nekem magyarra volt allitva magyar hang szolalt meg.

 4. Ugyanígy jártam ma dec. 17-én. Van akinek már sikerült negoldani, mert én sehogy sem tudom elérni őket.

  1. +498007240697 – ezen számon németül vagy angolul pillanatok alatt megoldják a dolgot. Ők látják a régi e-mailedet, s pár percen belül visszaadják a fiókodat.

 5. Csak úgy lehet megoldani, ha az appot felteszed a telefonodra és abból hívod őket.

   1. Appot fel kell telepíteni a telefonra, nem kell bejelentkezni (nem is lehet) és úgy kell hívni az ügyfélszolgálatot a menüből.

    1. +498007240697 – ezen számon németül vagy angolul pillanatok alatt megoldják a dolgot. Ők látják a régi e-mailedet, s pár percen belül visszaadják a fiókodat.

     1. Valóban működik az appon keresztül lehet őket hívni. Magyarul beszéltek, mert du van magyar ügyfélszolgálat.

    2. Szia. És az appon belül hol. A súgó alatt nem találtam telefonszámot

 6. Van már magyar ügyfélszolgálat is? Ez sokaknak megkönnyíti a helyzetét!

 7. Sziasztok! Reggel én is belefutottam abba, hogy feltörték a fiókomat. Felháborító, hogy csak úgy megváltoztathatják az e-mail címet és előtte nem kérnek megerősítést e-mailben.
  Az Ügyfélszolgálatot nem érni el, a német telefonszám nem él. Valakinek van vmi ötlete, hova lehetne fordulni? Köszönöm!

  1. Szia! Appot fel kell telepíteni és azon keresztül tudod hívni őket. Délután van magyar nyelvű ügyfélszolgálat is, az angol nyelvű pedig napi 24 órában elérhető.

   1. Szia! Köszönöm, de appon keresztül sem érhetőek el. 🙁

 8. Lehet velük chat-elni úgy is, hogy megváltoztatták az e-mail címedet. Amikor megkérdezi, hogy tag vagy-e, azt jelölöd be, hogy nem. Nekem tegnap törték fel a fiókomat, és azt volt a mákom, hogy a telefonszámomat nem változtatták meg, ugyanis arra küldött az ügyintéző „verification code”-ot, így tudtam visszaszerezni a fiókomat. Ráadásul találtam egy plusz profilt az oldalamon Netflix2 azonosítóval. Azt töröltem.

 9. Köszönöm, közben sikerült chaten keresztül visszaszereznem a fiókomat, de azon keresztül sem sikerült egyből felvenni a kapcsolatot velük. A bankkártya adatok miatt aggódtam, de a fiókon belül is csak az utolsó négy számjegy látszik, bár ezek után már kételkedek, hogy biztonságban van.

 10. Sziasztok
  Ugyanez törtent velem is pár napja.
  Félek hogy leveszik a kártyámról a pénzt.
  Sikerűlt anyum email címét beállítani , de valamiért nem tudok abből bejelentkezni.
  Magyar telefonos ügyfélszólgálat mikor van?

 11. Szia, magyar nyelvű ügyfélszolgálatot én nem értem el, pedig letöltöttem az appot, de a honlapon chaten keresztül sikerült ügyintézővel beszélnem (angol kell hozzá), aki kért egy másik e-mai címet, oda küldte az aktiváló kódot.
  A fiókodban csak a bankkártya szám utolsó 4 jegy látszik szerencsére.

 12. Szia, magyar nyelvű ügyfélszolgálatot én nem értem el, de a honlapon chaten keresztül sikerült ügyintézővel beszélnem (angol kell hozzá), aki kért egy másik e-mail címet, oda küldte az aktiváló kódot.
  A fiókodban csak a bankkártya szám utolsó 4 jegy látszik szerencsére.

 13. Hol lehet látni, hogy ki és hol használta a feltört fiókomat, ha nem tudok belépni?
  „A Netflix szolgáltatásával nincs gond, viszont ahogy olvasom, valószínűleg egy kedves Netflix rajongó hacker úgy gondolta, hogy ma este az én kontómra nézi a Stranger Things-t. Gyorsan átfutom az emailjeiet, ahol látom, hogy éjszaka valaki Kairóból, majd Oklahomából jelentkezett be, gondolom a repülőút alatt. Levonom a következtetést, a fiókom eltulajdonították, sőt mi több használták is.”
  Hogy futotta át az emailjeit?

 14. Nekem is feltörték a fiókomat, megváltoztatták benne az e-mail címet is, be sem tudtam lépni. Az aplikációban belépés nélkül, a súgóban van egy internetes hívási lehetőség, azon felhívtam őket, 12:30 órától már van magyar ügyintéző, vele tudtam beszélni és 3 perc alatt visszaállította a fiókomat. Nagyon kedves volt. Megkérdeztem, hogy tudnám biztonságosabbá tenni a fiókomat, van-e kettős beazonosítás, de sajnos nincs rá mód… Ígyhát adtam egy sehol máshol nem használt, jó hosszú jelszót a fiókomnak, hátha nem járok megint ugyanígy….

 15. Sokkal egyszerűbb!
  Keresd meg azt hogy : elfelejtettem a kódom.
  Telefonszámra kérd az újat! Persze arra amivel regisztráltál.
  Kb 2perc és megoldódott!
  Sok sikert!

Comments are closed.

You May Also Like