Hirdetés

Prémium változatott kapott az ASUS TUF széria

Az ASUS TUF szériája mindig is a kiváló ár/érték arányról volt híres, mely leginkább a hardveres erő, a felszereltség és az árazás kapcsolatában értendő, hiszen a külső és az anyaghasználat terén sosem tartozott a prémium gépek közé. Persze egy játékosnak a hardver a legfontosabb és itthon a kifizetett ár is nagyon fontos tényező, így nemhiába közönségkedvenc ez a széria.

Ma este a CES 2021 alkalmával bemutatkozott a legújabb TUF modell is, mely TUF Dash F15 néven kerül majd piacra a következő hónapokban. Az újdonság nem véletlen kapott ilyen különleges nevet, hiszen nem egy átlagos TUF modellről van szó. A széria DNS-ét persze le sem tagadhatja az újdonság, viszont az ASUS elmondása szerint elsősorban azoknak szerettek volna kedveskedni, akik a kiváló erő/ár arány mellett szeretnének a külső szempontjából is a felsőkategóriához közeledni.

A fehérben vagy feketében elérhető készülékház csupán 19,9 mm vékony és mindössze 2kg-ot nyom az egész gép, a hardveres erőt pedig akár a legújabb, 11. generációs, Tiger Lake családba tartozó Intel Core i7-11375H is biztosíthatja egy NVIDIA GeForce RTX 3070-es kártya mellett, de persze lesz i5-tel és RTX 3060-nal szerelt változat is. A 15,6 colos kijelző minden esetben Full HD felbontású, a képfrissítés terén pedig akár egészen 240Hz-ig is felmehetünk. Persze a „normál” TUF vonal is frissült, ám ott 5. generációs AMD Ryzen processzorokra és NVIDIA RTX kártyákra számíthatunk kicsit vastagabb és kevésbé elegáns ház mellett.

Nekünk nagyon tetszik ez az új „prémium TUF” irány, reméljük sikerül továbbra is tartani a kiváló ár/érték arányt, ha pedig eljut hozzánk a gép, akkor mindenképpen várható egy hosszabb teszt is róla!

You May Also Like