Hirdetés

ZALMAN Z7 Neo Bemutató

A Zalman koreai gyártó 20 éve gyárt különféle PC-tartozékokat. A cég hírnevet szerzett nagy teljesítményű CPU-hűtési megoldásai révén, és most széles választékot kínálnak külső USB-burkolatok, tápegységek, billentyűzetek, hűtők és sok más alkatrész számára. Ezúttal az olcsó midi toronyháznak, a Z7 Neo-nak szenteljük magunkat, amely alacsony ára ellenére két valódi üvegtáblát és négy RGB ventilátort kínál a kapcsolódó vezérlővel.

A következő kiegészítők voltak a csomagban:

  • Komplett csavarkészlet a PC-alkatrészek rögzítéséhez
  • 3x további alaplap-stand-offok
  • 5x fekete kábelkötegek
  • 2x további PCI-nyílás fedele

Elölről nézve a kezelõpanel a ház tetején helyezkedik el, amelynek bal oldalán A-típusú USB 3.0 aljzat van, amelyet két USB 2.0 aljzat követ. Mellett a két 3,5 mm-es jack aljzat a fejhallgatóhoz és a mikrofonhoz, valamint az állapotjelző LED-ek a működéshez és a HDD-hozzáféréshez. A jobb oldalon található az RGB effektusok sajnos kissé kicsi vezérlőgombja és az azonos reset gomb, amelyet nem szabad összekeverni. A jobb szélén található a nagyobb, kerek bekapcsoló gomb.

Az elülső, színezett valódi üvegtábla függőlegesen futó bordái vannak beépítve az előlapba, amelyek jól néznek ki, de nem tartalmaznak nyílásokat a szellőzéshez. Az első ventilátorok friss levegőt kapnak az előlap oldalán lévő rések révén. A felső szellőzőrács egyszerűen vágott, rugalmas, vékony fémrácsból, amelyre mágneses csíkokat ragasztottak az aljára. A vágott élek nem különösebben élesek, és mivel a rács be van ágyazva a felső lemezbe, semmi sem tűnik ki. Ha eltávolítja, láthatja, hogy a hatszögletű szellőzőnyílások csak a 120 mm-es ventilátorok belső rögzítő nyílásai között vannak. A 140 mm-es ventilátorok légáramlása részben blokkolódik.

Hátulról nézve az állítható magasságú 120 mm-es ventilátor az I / O panel kötelező nyílása mellett helyezkedik el. Közülük a hét PCI nyílás fedele, amelyek szintén nagyvonalú szellőzőnyílásokat tartalmaznak, és egy másik mező, szellőzőnyílásokkal. Az áramellátó egység alján helyezkedik el, és oldalról le kell tolni a tápegység fedele alatt.

Az elegáns tápegység borítójának elülső részén világos és jellegzetes Z7 Neo felirat található. A készülék elején egy nagyméretű mélyedés van a tápegység burkolatában, így elegendő hely van egy 360 mm-es radiátor számára is. Sajnos egyébként a fedélben csak egy viszonylag központi lyuk található, amelyen keresztül pl. az előlap és az alaplap csatlakoztatására szolgáló kábelek vezethetők. A Zalman további fokozza a dolgokat a fényes, fehér, lakkozott alaplap tartólemezével, amelynek nagy függőleges nyílása és egy jobb oldali lépcső van. Ezen a nyíláson keresztül diszkréten vezethet kábeleket hátra.

A Zalman Z7 Neo Mid-Tower házat nagyvonalúan felszerelték, a gyártó összesen négy 120 mm-es RGB-ventilátort kínál, amelyek közül az előlapiak friss levegőt biztosítanak, míg hátul egy másik 120 mm-es RGB-ventilátor célja a meleg levegő elszállítása a házból. Az összes ventilátort 6 pólusú dugókkal látják el, amelyek mind a ventilátor motorját, mind az RGB világítást ellátják.

Ha vízhűtést szeretne telepíteni, akkor vegye figyelembe, hogy az alaplap felett nagyon kevés hely van, és ha az alaplap nagy hűtővel van ellátva a feszültség-átalakítókon (VRM), vagy magas vagy megvilágított RAM modulokat kell telepíteni, akkor ezek az alkatrészek a A radiátor alaplap fölé helyezése nagy valószínűséggel lehetetlenné teszi. A tesztbeállításban csak a radiátor és a ventilátorok tetejét lehetett felszerelni, mert az alaplapon nem volt VRM hűtő, és a RAM csak minimális magasságú volt. A hűtőt ideiglenesen csak szemléltetés céljából telepítették, ezért a következő képen látható a CPU-hűtő.

A Zalman Z7 Neo 20 000 Ft körüli áron fog hamarosan elterjedni a magyar boltokban, mely egy újabb kiváló ár/értéket jelent a dél-koreai gyártótól. Ennyi pénzért két edzett üveg lapot és 4db RGB-s ventilátort is kapunk, amit még a 2x ennyibe kerülő riválisok is csak ritkán tudnak felmutatni.

You May Also Like