Hirdetés

A HONOR bemutatta új, HONOR 50 termékcsaládját

A Honor sokáig a Huawei árnyékában próbálta megcélozni a fiatalabb vásárlókat, de a rivalizálás és a hasonlóság már olyan mértékű lett, hogy a „kisebb” márkának távoznia kellett a kínai óriás mellől. Persze hamar otthonra találtak, az új tulajdonos törekvéseit pedig jól mutatja a fiatalos és lendületes Honor 50 termékcsalád, melyet nemrég lepleztek le.

Egészen pontosan az Android 11-es rendszert futtató Honor 50, Honor 50 Pro és Honor 50 SE készülékekről van szó, melyek sokak örömére támogatják a Google népszerű szolgáltatásait, így a teljes alkalmazásbolt, a Gmail vagy éppen a Drive is elérhető rajtuk. A három újdonság szegmentálása a nevekből hamar kiderül, tehát nem meglepetés, hogy a Honor 50 SE a legolcsóbb tag. 6,78 hüvelykes, 120Hz-es Full HD IPS kijelzőt kapott, alatta pedig egy MediaTek processzor dolgozik 8GB RAM és 128GB belső tárhely társaságában. A magas képfrissítés örvendetes, a memória is elégnek tűnik, a kérdés számunkra csak a MediaTek egysége.

A Honor 50 és a Honor 50 Pro elsők között kapták meg az új Qualcomm Snapdragon 778G lapkát. Mindkét modell 120Hz-es AMOLED kijelzőt kapott, de a Pro változat 6,72 hüvelykes, míg a sima Honor 50 „csak” 6,57 hüvelykes panelmérettel rendelkezik. Az alapmodell 8GB memóriát kapott 128 vagy 256GB tárhely mellett, míg a Pro változat 8GB/256GB és 12GB/256GB konfigurációkban mutatkozott be.

A kamerák tekintetében hátul megegyezik a két erősebbik modell, hiszen az elsőre igencsak furcsának tűnő, „kétkarikás” kameraszigetben 4-4 szenzor kapott helyet. A 108 MP-es fő kamera mellé ugyanis egy 8 MP-es széleslátószögű lencse és egy-egy 2 MP-es makró, illetve mélységkamera került. A felállás ígéretes, de nyilván egy valós teszt kell ahhoz, hogy felmérjük az újdonságokban rejlő potenciált.

You May Also Like