Hirdetés

A Ford Chip Ganassi Racing második lett a Le Mans 24 órás futam GTE Pro kategóriában

Andy Priaulx (GB), Harry Tincknell (GB) és Pipo Derani (BRA) vezették a Ford Chip Ganassi Racing csapat 67-es rajtszámú Ford GT-jét, amely a 2017-es Le Mans 24 órás futam utolsó körében szerezte meg a második helyezést.

Tincknellnek ekkor sikerült megelőznie az addig másodikként autózó Corvettet – pillanatokkal azelőtt, hogy lecsapott előttük a kockás zászló. Ford Magyarország Ford Magyarország logotype A Ford Chip Ganassi Racing második lett a Le Mans 24 órás futam GTE Pro kategóriájában Ford Magyarország – Jun 19, 2017 15:21 CEST Ismét dobogón a Ford Performance Team 2017. június 18. – Andy Priaulx (GB), Harry Tincknell (GB) és Pipo Derani (BRA) vezették a Ford Chip Ganassi Racing csapat 67-es rajtszámú Ford GT-jét, amely a 2017-es Le Mans 24 órás futam utolsó körében szerezte meg a második helyezést. Tincknellnek ekkor sikerült megelőznie az addig másodikként autózó Corvettet – pillanatokkal azelőtt, hogy lecsapott előttük a kockás zászló. A verseny ideje alatt mindvégig szoros volt a küzdelem, és a 67-es számú autó legénysége – akik a FIA Hosszútávú Világbajnokság első futamán, Silverstone-ban elsőként értek célba – ezen a futamon is bebizonyították, hogy a stabil stratégia és a teljes csapat elkötelezett munkája újra meg újra kiváló eredményt hozhat. „Remek verseny volt,” nyilatkozta Prialux.

„Hibátlan futamot teljesítettünk, méghozzá hibátlan bokszkiállásokkal. Ezek a srácok (a Ford Chip Ganassi Racing csapata) megszolgáltak egy érmet, hiszen mindent megtettek a sikerért. Szoros verseny volt ez, ahol minden körben, minden kiállásnál, a 24 óra minden egyes percében keményen kellett küzdenünk. Mindennek tökéletesnek kellett lennie – és az is volt. Harry utolsó pillanatait követve lerágtuk a körmünket az izgalomtól, és amikor a Corvette Harry oldala mellé került, már tudtuk, hogy megcsinálja, és megszerzi a második helyezést.” Mind a négy Ford GT sikeresen teljesítette a Le Mans 24 órás futamot, pedig sok év óta ez volt a legbrutálisabb verseny a Circuit de la Sarthe pályán. A tavalyi futamgyőztes 68-as számú Ford GT hatodik lett, majd közvetlenül utána, hetedikként ért célba 69-es autó, a 66-os rajtszámú Ford GT pedig tizedik lett.

You May Also Like