Hirdetés

79 éves korában elhunyt Sir Frank Williams

A Williams F1-es csapata jó ideje nem tündököl régi méltó fényében, ugyanakkor ez mit sem von le Sir Frank Williams érdemeiből, aki régóta komoly betegséggel küszködött és egy ideje már nem vett részt aktívan a csapat irányításában.

Az istálló sajnos a mai napon szomorú hírt közölt, hiszen 79 éves korában elhunyt a Williams Racing-et megalapító Sir Frank Williams. Ő maga is a száguldás szerelmese volt és a csapatfőnöki pozíciót fél évszázadig töltötte be, ami elképesztő teljesítményt és kitartást igényelt. Williams 1942-ben született és hamar a profi autóversenyzés felé vette az irányt, majd 1972-ben megépítette az első saját konstrukcióját.

A kezdeti sikerek elmaradtak, azonban 1977-ben egy másik brit mérnökkel, Patrick Headdel megalapították a Williams Racing-et, mely viszonylag hamar, 1979-ben megszerezte első F1-es győzelmét. Az elmúlt bő három évtizedben kerekesszékben tűnt fel a futamokon, hiszen 1986-ban balesetet szenvedett, de ez nem jelentett számára akadályt. A száguldó cirkusztól tavaly vonult teljesen vissza, szerepe tagadhatatlan a széria sikerében és emlékkönyvében.

You May Also Like