Hirdetés

A Ford a legkedveltebb autómárka hazánkban

A Ford rendkívül széles személyautó és kishaszonjármű kínálatának köszönhetően kimagaslóan magas értékesítési számokat elérve zárta az első félévet hazánkban,

A magyarországi márkakereskedők által értékesített közel 8000 darab autó és főleg a 12.22 százalékos piacrészesedés az európai léptékkel is egyedülálló.

 „Az első félévet áttekintve elmondhatjuk, hogy a magyar piac beváltotta az év eleji előrejelzéseinket. A kishaszongépjármű piacon várható volt a Növekedési Hitel Program kivezetése után tapasztalható kereslet visszaesés, mely 12 százalék feletti csökkenést eredményezett. Örvendetes azonban a személyautó – és ezen belül is a magánvásárlói piacon tapasztalható növekedés, amelyhez jelentősen járulnak hozzá a piacon egyre inkább elérhető kedvező, és biztonságos finanszírozási konstrukciók.”- nyilatkozta Szamosi Viktor, a Ford Magyarország ügyvezető igazgatója.

A kisautó kategória 2017 első félévében közel 24 százalékos növekedést könyvelhetett el, többek között a Ford Fiesta iránti töretlen érdeklődésnek köszönhetően, mely globális autóipar egyik legkultikusabb modellje. Az első típusváltozat 41 évvel ezelőtti, 1976-os megjelenése óta több, mint 18 millió Fiesta talált gazdára világszerte.

Az első félév értékesítési eredményei alapján az SUV kategória most először minden egyéb kategóriát megelőzve, 18184 darabos össz értékesített darabszámával megelőzte a hagyományosan legerősebb alsó-közép kategóriát is. Míg az első félévben a személygépkocsik össz. értékesítése közel 20 százalékos növekedést mutatott, addig a kishaszongépjármű értékesítésben összpiaci szinten közel 12.4 százalékos visszaesés tapasztalható;

A Ford kishaszonjárművei közül kiemelendő a Ranger, mely 700 darabos értékesített darabszámával magabiztosan vezeti a pick-up kategóriát, és a Transit modellcsalád, mely a piac visszaesését kiküszöbölve őriz piacvezető pozícióját. A Ford az első félévben eladott 2155 haszongépjárművel továbbra is vezeti a magyar kishaszongépjármű piacon.

You May Also Like