Hirdetés

BMW M rajongóknak készült az EDOX Chronorally limitált kiadása

Sportos BMW rajongóknak készült az EDOX legújabb karórája, mely limitált darabszámban készül és különleges megoldások sorát vonultatja fel.

A BMW M családot és annak szellemiségét valószínűleg nem kell bemutatnunk az autózás kedvelőinek, hiszen az anyacég a világ egyik legismertebb autómárkája. A BMW M Motorsport vonala nem csak az utcai autók sportosabb változataiért felelős, hanem bizony aktívan versenyeznek több kategóriában is. Az autósporthoz pedig szorosan kapcsolódnak a karórák is, hiszen nagy hagyománya van a két teljesen eltérő iparág együttműködésének.

Az EDOX egy sokak által ismert és kedvelt svájci óragyártó, mely 1884-ben kezdte működését, így nem véletlen, hogy a BMW is bizalmat szavazott nekik. A BMW M Motorsport hivatalos órapartnere pedig nem csak a hivatásos versenyzőket látja el karórával, hanem a rajongókat is. Nemrég bejelentették a 2000 darabra limitált Chronorally fehér és fekete modelljeit, melyeket a BMW M Motorsport inspirált.

A számlapokat egyértelműen a versenyautók műszerfala inspirálta és az sem véletlen, hogy egy kronográfra építkeztek, hiszen a versenyzéshez és a gyorsasághoz egyértelműen a kronográfok illenek a legjobban. A 48mm-es titán toknak is köszönhető a 130 grammos súly, a tok magassága pedig 15mm. Nem egy letisztult és elegáns darabról van szó, de itt nem is ez volt a cél. Ellenben a 100 méteres vízállósággal, zafír kristály üveggel és Caliber 38s szerkezettel rendelkező óra egy szinte minden versenyzéshez hasznos funkcióval rendelkezik. A dátum és nap kijelzés mellett 1/10-es kronográfot és fordulatszámmérőt is kapunk.

Az indexek és mutatók Superluminova X1 bevonatot kaptak, így sötétebb fényviszonyok mellett is pontos köridőket mérhetünk. Az újdonságok ajánlott kiskereskedelmi ára 1590 euró. Az órakedvelő BMW M rajongóknak szinte kötelező darab, mely a limitációnak hála egy igazi ereklyének is mondható.

You May Also Like