Hirdetés

Piacra került a Sony Android Auto & CarPlay modulja

Az autóiparban a technológiai fejlesztések mostanság nagy hangsúlyt kapnak az új modelleknél, a technológiai óriások pedig igyekeznek ezen a piacon is komoly partnerekre találni. A központi modulok esetében sokáig az autógyártók egyedi fejlesztései álltak a vásárlók rendelkezésére, melyek messze nem voltak olyan kifinomultak és jól használhatóak, hogy azok teljes funkcionalitását kihasználják a tulajdonosok.

Az Apple és a Google is meg szeretné hódítani ezt a szektort, előbbi a CarPlay, utóbbi pedig az Android Autó nevezetű rendszerével. Természetesen mindét megoldás nagyon hasonlít a vállalatok okostelefonos fejlesztéseire, az eddig látottak alapján pedig az is elmondható róluk, hogy sokkal jobban használhatóak, mint az autógyártók rendszerei. A teljes funkcionalitáshoz természetesen kell egy hasonló rendszerű okostelefon is, hiszen tulajdonképpen annak kivetítését kapjuk meg az autós médiaközpontra.

Néhány gyártóval már közvetlen partnerséget kötöttek az amerikai óriások, így ilyen autók is vannak, melyek gyárilag ezen rendszerek valamelyikét vonultatják fel, azonban a korábbi modellekkel rendelkező sofőröknek is elérhetőek ezek a fejlesztések. Ehhez mindössze egy olyan külsős modult kell vásárolni, mint például a nemrég piacra dobott Sony XAV-AZ100. A 6,4 hüvelykes kijelzővel érkező fejegység 499 dolláros áron került piacra, amivel nem a legolcsóbb autós kiegészítő, de egy egészen hasznos befektetés, mely a technológia szerelmeseinek szinte kötelező.

You May Also Like