Hirdetés

Genesis Helium 600 Teszt – Mert játék az élet

Manapság a játékfejlesztők már nem csupán a grafikára fordítják a hangsúlyt a játékok elkészítésénél, hanem elég nagy hangsúlyt fektetnek a hangtechnikába is, így a játékok olyan audiovizuális élményt nyújtanak, amelyre az egyszerű filmek, videók nem képesek. Ehhez viszont szüksége a jó hangrendszer megléte is, nemrég pedig a Genesis-től kaptuk kölcsön a Helium 600-as hangrendszert, amit nem csak játékosoknak készítettek.

Persze azért a gamerek jelentik az elsődleges közönséget, de sokan headsettel játszanak, viszont számos játék kapcsán van lehetőség offline multiplayer módban játszani vagy maga a stílusa teszi azt lehetővé, hogy egyedül, akár a géptől távolabb, monitoron vagy televízión keresztül szabadabban játszhassunk. Ilyenkor egy minőségi hangrendszer lehet a megfelelő választás, a Genesis pedig többek között erre a célra tervezte meg a Helium 600-as hangrendszert, mely állítható basszusával nem csak a PC-s tábor igényeit elégítheti ki minden helyzetben, hanem a konzolosok számára is ideális választás lehet.

Erősítő

A két hangszórót 30 Wattos tényleges teljesítménnyel (RMS) rendelkező erősíti egészíti ki, melynek fa dobozát karbon hatású bevonattal tettük modernebbé. Az erősíti oldalán találhatóak meg a csatlakozási lehetőségek, illetve személyre szabhatjuk a basszus mértékét és a hangerőt is állíthatjuk.

Hangszórók

A 30 Wattos erősítőt két, egyenként 15W-ra (RMS) képes hangszóró egészíti ki, így a játékosok 60 Wattos összteljesítményt kapnak. A 3 hüvelykes membránok mellett megemlítendő még a mágneses árnyékolás, melynek köszönhetően nem zavarják meg a többi eszköz működését.

Irányítás és a dizájn 

Az erősítőn elhelyezett irányítók mellett egy dedikált asztali egység is csatlakozik a rendszerhez, mellyel egyszerűen állíthatjuk a hangerőt, illetve 3,5mm-es jack valamit AUX csatlakozókat is kapunk. A hangrendszer fa dobozait mindenhol karbon hatású anyag borítja, amit a fém elemek egészítenek ki, így az összkép igazán “gameres” és modern.

A Genesis Helium 600-as hangrendszer már elérhető a hazai boltokban, méghozzá 15 000 Ft környékén. Ennyiért egy nagyon jó hangrendszert kapunk, amit könnyű összeszerelni, a karbon hatású külső nagyon egyed és tényleg nem csak játékosoknak jöhet jól, hanem a filmek és zenék kedvelőinek is.

You May Also Like