Hirdetés

Dupla kijlezővel érkezik az ROG Zephyrus Duo 15

Az ASUS Republic of Gamers vonala évek óta a játékosok egyik legkedveltebb márkája, melyet főként annak köszönhetnek, hogy kínálatukban egyre több dolgot találnak meg a gamerek. Mostanrá már nem csak laptopok, asztali gépek és közvetlen kiegészítőik találhatóak meg a ROG felhozatalban, hanem olyan érdekességek is, mint a konzolosoknak szánt óriási monitor vagy éppen a gamer szék és ruházat.

Persze a technológiai innováció továbbra is az egyik legfontosabb vonal, nemrég pedig hivatalosan is bemutatták, hogy az AMD-s megoldások után, a 10. generációs Intel Core i processzorokhoz milyen gépeket építettek. Nos, rengeteg újdonságot lepleztek le, de egyet mindenképpen külön hírben kell kiemelnünk. Ez nem más, mint a ROG Zephyrus Duo 15, ami egy dupla kijelzős hordozható erőmű. A képeket és videót elnézve már ismerős lehet a koncepció, hiszen 2019-ben a gyártó bemutatta a ZenBook Pro Duo-t, ami hasonló elven kínált két kijelzőt, de az inkább a kreatív szakemberek és professzionális felhasználók igényeire lett szabva, itt azonban a játékosokra irányult minden figyelem.

A ROG Zephyrus Duo 15 alapvetően egy 15,6 hüvelykes kijelzőt kapott, mely elérhető lesz 4K felbontásban 60Hz-es képfrissítéssel a professzionális felhasználók számára és Full HD felbontásban 300Hz-es képfrissítéssel a játékosoknak. Amikor felnyitjuk a gépet, akkor kerül előtérbe a második kijelző, mely a már említett ZenBook Pro Duo-hoz képest más mechanikát kapott. Akkor ugyanis többen panaszkodtak arra, hogy a lapos második kijelzőt nem a legkényelmesebb használni. Ezt meg is hallgatták a mérnökök és a laptop felnyitásakor a 14,1 hüvelykes UHD (3840 x 1100 pixeles) kijelző 13 fokban megemelkedik. Ez nem csak jobb betekintési szöget és kényelmesebb használatot biztosít, hanem az alatta rejlő ventilátoroknak köszönhetően rendkívül sokat hozzátesz a hűtéshez, amire szükség is van. A második kijelzőn egyébként akár androidos appokat is futtathatunk, így két külön játékkal is játszhatunk egyszerre.

Hardveresen ugyanis a csúcskategóriát kapjuk, hiszen 10. generációs Intel Gen Comet Lake Core i9-10980HK processzort (8 mag 16 szál) és NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER vagy RTX 2070 SUPER (8GB) grafikus gyorsítót szereltek bele villámgyors SSD és 16-48GB DDR4 memória mellett. A billentyűzet természetesen RGB-s, viszont a második kijelző miatt a gép aljára került, a touchpad pedig oldalra. Ez nem a legkényelmesebb kiosztás, de akik sokat használják játékra vagy munkára ezeket a gépeket, azok úgyis használnak egeret is.

Mi már izgatottan várjuk, hogy kezünkbe kerüljön az újdonság, hiszen részletes tesztet is írunk majd róla!

You May Also Like