Hirdetés

Bemutatkozott az új Mercedes C-osztály

A Mercedes már egy ideje belengette, hogy február 23-án fogja leleplezni az új C-osztályt, mely rendkívül népszerű, hiszen képes átadni a Mercedes életérzést egy viszonylag megfizethetőbb árszegmensben. A bemutatót nemrég meg is tartották, természetesen online formában és nem csak az autó sikerült látványosra, hanem az egész show kapcsán is kitettek magukért.

A jelenlegi C-osztály 2014-ben debütált és nem véletlenül aratott vele óriási sikert a német márka. A dizájnfilozófiát dícséri az is, hogy egészen 2021-ig, sőt még most is meglehetősen modern formát kínál, az AMG vonal pedig írtó jól néz ki. A szokásos sedan változat mellett egy kombit is kaptunk, ami pedig érdekes lehet sokak számára,az a két autó azonos hossza. Mindkettő 4,75 méteres, de nyilván aki többet utazik és pakolna az autóba, annak elég egyértelmű a választás.

A dizájn is alaposan megújult de az elődjeit le sem tagadhatja az új generáció. Ami sokaknak fontos lehet, az a belső átalakítása, hiszen az új C-osztály megkapta a nem is olyan régen leleplezett S-osztály óriási kijelzőjét, mely enyhén vezető felé lett döntve a kényelmesebb navigáció és a biztonságosabb közlekedés érdekében. A kormány mögötti kijelző alapból egy 10,25 colos változat, amit extra költségen 12,3 colosra növelhetünk. A középre helyezett kezelőegység alapjáraton 9,5 colos, kicsit drágábban pedig 11,9 colosra növelhetjük.

A rendszer igencsak jövőbemutató, a Mercedes fejlesztése az egyik legokosabb a piacon, a „Hey Mercedes” parancs után áll is a rendelkezésünkre. A kéziváltó már nem opció, az alapmodellek 4 hengeresek, de persze lesz Hibrid, Benzin és Dízel változat is. A C 180 1,5 literes benzin egysége 170 lóerős, a C 200-ban is ez az egység dolgozik, de már 204 lóerővel. A C 300-ban már egy kétliteres motor dolgozik 258 lóerővel. A dízel változatok kapcsán a C 220D 200 lóerős lesz, míg a C 300D 265 lóerőre képes. Számunkra a C 300e hibrid modell tűnik a legjobb választásnak, mely képes kb. 100 kilómétert tisztán elektromosan megtenni és fél óra alatt feltölthető.

A hazai kereskedésekbe idén nyáron érkezhet meg, de a rendelések már hamarabb leadhatóak lesznek.

You May Also Like