Hirdetés

Nagyon vékony és nagyon könnyű az új ASUS Zenbook S 13 OLED

2023-ban is frissül a tajvani gyártó prémium kategóriás ultrabook szériája, az új Zenbook S 13 OLED (UX5304) pedig ékes példája annak, hogy meddig lehet jelenleg csiszolni az ultrabook szegmesnt. A mindössze 1cm vékony és alig 1kg-os újdonság a valaha volt legkörnyezetbarátabb Zenbook és hamarosan Magyarországon is elérhetővé válik.

A tervezés és anyagválasztás során újrahasznosított fémmel, műanyaggal és óciáni hulladékkal is operáltak a mérnökök, de a prémium anyagminőség és külső továbbra is adott, a strapabíróságot pedig a MIL-STD-810H amerikai katonai minőségű tartóssági szabványnak való megfelelés is jól mutatja. A 13 hüvelykes kijelző 2,8K felbontású ASUS Lumina OLED kijelző elképesztő képélményt ígér, ahogy azt már az OLED kijelzős ASUS laptopoktól megszokhattuk.

A 13. generációs Intel Core i5 és i7-es processzorok mellé 16GB RAM kerül itthon, a villámgyors SSD tárhellyel kiegészülve pedig ez egy igazán jó kombinációnak tűnik a mindennapos munkához és szórakozáshoz. Valóságos mérnöki csoda, hogy 1cm-es vastagságba belefért két ultragyors Thunderbolt 4 USB-C port, egy HDMI 2.1-es és egy hagyományos USB csatlakozó, valamint egy 3,5mm-es jack-csatlakozó, így sok extra kábelre és töltőre nem lesz szükségünk a rohanós hétköznapokban.

Az újdonság néhány héten belül hazánkban is elérhető lesz, méghozzá várhatóan 650 000 Ft környékén.

You May Also Like