Hirdetés

OLED kijelzős, innovatív laptopokat mutatott be az ASUS

A tegnap esti Create the Uncreated event alkalmával az ASUS rengeteg újdonságot mutatott be, melyek többsége hamarosan a hazai piacon is megjelenik, melynek a kreatív szakemberek mellett az üzleti élet szereplői és az iskolapadokat koptató diákok is örülhetnek.

A bemutató vezérfonala egyértelműen az OLED kijelző volt annak minden előnyével. Az ASUS már tavaly számos OLED kijelzős laptopot hozott a hazai piacra, azóta pedig csak nőtt ezen modellek száma, a mostani bemutató után pedig már tényleg elmondhatják magukról, hogy a gamereken kívül szinte mindenkinek elérhető lesz majd a gyönyörű látványvilág.

ProArProArt Studiobook 16 és ProArt Studiobook Pro 16

A panelen kívül a legnagyobb innovációt a vállalat új StudioBook modelljei kapták, melyek a 16:10-es képarányú, lenyűgöző 4K HDR OLED panel mellett megújult külsővel és bivalyerős hardverrel várják a kreatív szakemberek által kínált kihívásokat. A legújabb AMD és Intel processzorok közül választhatunk majd, melyekhez akár dedikáltan 3D tervezéshez és egyéb munkákhoz készített RTX A5000-es grafikus gyorsító is kérhető. A kijelző mellett az ASUS Dial a másik nagy újítás, mely egy fizikai vezérlőtárcsa személyében kínál egyszerűbb és gyorsabb vezérlést. Ezt egyelőre leginkább a dedikált Adobe programok tudják majd kihasználni, de később még rengeteg szoftver veheti hasznát.

Vivobook Pro 14X/16X OLED

Az itthon is nagyon népszerű VivoBook széria is számos új, OLED kijelzővel szerelt modellt vonultatott fel. A fiatal kreatívoknak kiváló választás lehet az új VivoBook Pro család, hiszen erős hardverrel és gyönyörű kijelzővel érkeznek a tagjai, vélhetően a komoly munkaállomásoknál jóval barátibb áron. A X-es változat mellett sima VivoBook Pro modelleket is kapunk, melyek még barátibb áron kínálják majd az „X” faktor nélküli, de garantáltan kiváló élményt.

Zenbook 14X OLED és Zenbook 14 Flip OLED

A vékony és prémium gépek piacán vezető Zenbook széria is megkapta az új OLED-es tagjait. Itt szerényebb volt az újdonságok sora, vélhetően azért, mert már amúgy is jó néhány OLED-es Zenbook van a piacon. Az újdonságok 11. generációs Intel processzorokkal vagy H-szériás Ryzen 5000-es megoldásokkal elég szép erőt kínálhatnak a 16:10 4K OLED HDR NanoEdge érintőképernyő mellé. A Flip modell nyilván 360 fokban kihajtható kijelzővel kínálhat még több lehetőséget, de mi egy letisztult, gyönyörű kijelzővel rendelkező Zenbook 14X OLED-et is el tudnánk képzelni szerkesztőségi gépként.

ExpertBook B5 OLED és ExpertBook B5 Flip OLED

Az üzletembereknek sem kell lemondani az OLED által biztosított látványvilágról, hiszen az ExpertBook széria is bővült. A B5 OLED modellek komoly hardveres és szoftveres biztonsági megoldásokkal, modern hardverrel és üzleti szolgáltatásokkal törnek be a piacra.

Ahogy már említettük, a gyártó hazai képviselete elárulta, hogy a következő hónapokban az új laptopok többsége itthon is piacra fog kerülni, így még idén számos új ASUS tesztre számíthattok tőlünk.

You May Also Like