Hirdetés

Néhány tipp, hogy magabiztosabb legyél

Az önbizalom sokak szerint valami szuper erő és csak a veleszületett emberek rendelkeznek vele, bizonyos helyzetekben pedig döntő lehet, hogy megmutassuk magabiztosságunk és kellő önbizalommal álljunk mások elé. Persze titkos receptek nincsenek és még a magabiztos emberek is kerülnek olyan helyzetbe, ahol bizony nem tudják úgy megcsillogtatni ezt a képességüket, mint máshol, de azért van néhány tanácsunk arra, hogyan nyerj egy kis önbizalmat és  legyél magabiztos a helyzetek többségében.

Gondolkodj pozitívan

A legnagyobb általánosságok egyike, de tényleg nagyon fontos. Ahogy gondolunk valamit, úgy is fogunk érezni iránta. Mindig törekedjetek a pozitív gondolkodásra, lássátok meg a lehetőségeket az elsőre reménytelennek tűnő helyzetekben. A negatív gondolatok sosem szülnek jó dolgokat, inkább csak negatív érzésekkel árasztanak el minket, melyet bizony a környezetünk is könnyen észrevehet.

Válassz egy példaképet

Szokás mondani, hogy a felnőtteknek már nincsenek példaképeik, ez csak egy gyerekkori állapot. Ez nem igaz, a legtöbb sikeres ember merített valahonnan, valakitől motivációt. Ha látod, hogy neki sikerült és nem irigykedve, kételkedve, hanem pozitívan gondolsz rá, akkor máris ott tartasz, hogy neked is sikerülhet. A legjobb persze ha a való életből merítünk példaképet és nem egy filmes karaktertől. Ha megvan a példakép, olvass utána, nézz róla videókat, ő miként kezelt bizonyos szituációkat, mi a véleménye a világ fontosabb kérdéseiről és ha ezek után is tudsz vele azonosulni, akkor bizonyos szituációkban kérdezd meg magadtól: Vajon ő most mit tenne? Higgyétek el, be szokott válni. Ha van valaki, aki már csak a gondolatainkban is megerősít minket, akkor sokkal magabiztosabban állunk ki mellette a való életben is.

Légy hiteles

A hitelességet sokan félreértik. Nem arról van szó, hogy jól eladj valamit, hanem arról, hogy hiszel magadban és abban, hogy értéket képviselsz. Valós legyél és ne tökéletes! Ha hiszel magadban és abban amit képviselsz, sokkal magabiztosabban teheted mindezt. Nyugodtan járd körbe magad, kutasd fel az előnyeidet, különleges képességeidet és építs rájuk. Kezdj el hinni magadban és mások is elkezdenek hinni benned.

05ff15ada9f2f24ffde4e92625cf42e0

Ne hasonlítgasd magad másokhoz

Sose hasonlítgasd magad másokhoz. Egyszerűen csak fölösleges energiát ölsz olyan dolgokba, amik nem visznek előre, ennek oka pedig igen egyszerű: Saját magad, külsővel és belsővel együtt hasonlítod valakinek a külső értékeihez, sok esetben pedig egy okosan kigondolt külsőhöz és nem egy valós képhez.  Meríteni persze lehet mások életéből, de nem hasonlítgatni. Érj el saját sikereket, az apróbbakat is ünnepeld meg, mert pozitív löketet adnak a folytatáshoz.

Ne foglalkozz azzal, hogy másik mit gondolnak rólad

Talán az egyik legelcsépeltebb mondandó, mégis az egyik legfontosabb. Hogy mások mit gondolnak rólad, a legtöbb esetben valójában semmit sem számít. Ha azon aggódsz, hogy XY vajon most mit gondol, akkor máris körbejár a bizonytalanság és oda a magabiztosság. A legtöbb embert valójában annyira nem is érdekli, hogy mit teszünk vagy hogyan tesszük, mint azt elsőre gondolnánk. A legfontosabb személy, akinek a véleményre adnod kell, az te magad vagy!

You May Also Like