Hirdetés

Újrahasznosított kapszulákból és kávézaccból készült a Hublot újdonsága

A svájci Hublot már komoly nevet szerzett magának azzal, hogy új anyagokkal kísérletezik, amit a márka „Art of Fusionnek” nevez, nemrég azonban egy elég meglepő újdonsággal álltak elő, amit a Nespressóval együttműködve készítetetk.

Bemutatták ugyanis a legújabb limitált kiadású Big Bang modelljüket, melynél a tok és a szíj elkészítéséhez újrahasznosított Nespresso alumíniumkapszulákat és kávézaccot használtak. A Nespresso is jóideje dolgozik azon, hogy korlátozza az egyszer használatos kapszulák hatását, a különféle társadalmi program mellett pedig ez a partnerség is megmutatja, hogy bizony könnyen adhatunk második életet a használt kapszuláinknak.

Az új Big Bang tokjához újrahasznosított alumínium hüvelyeket, szíjához pedig kávézaccot használnak. A közös márkajelzések meglehetősen diszkrétre sikeredtek, hiszen az újrahasznosított anyagok használatán kívül az egyetlen utalás az óra a koronáján látható Nespresso N logó, a különleges zöld színt pedig állítólag a Master Origins Peru Organic Nespresso kapszula ihlette.

A 42mm átmérőjű tok 28%-ban újrahasznosított alumíniumot tartalmaz, amelyet a zöld szín elérése érdekében eloxáltak. A tok hátlapja és az óraműnek helyet adó ház ökotitánból készült. 100m-re hitelesített vízállósággal rendelkező újdonsághoz két ökoanyagból készült szíj tartozik. Az első 4,1%-ban újrahasznosított kávézaccot és 8,2%-ban fehér, újrahasznosított gumit használ. A második a Nespresso partnerével, a SingTex-szel készült, amely 5%-ban újrahasznosított kávézaccból és 95%-ban újrahasznosított poliészterből készült. Az egyszerű cserélhetőségi rendszer lehetővé teszi, hogy ezeket szerszám nélkül, másodpercek alatt cseréljük.

A szerkezetet tekintve egy Hublot HUB1280 Unico automata kronográffal van dolgunk. A Hublot Big Bang Unico Nespresso Origin limitált, 200 darabos példányszámban jelenik meg, amit a 25 200 euróban meghatározott ár tesz még különlegesebbé.

You May Also Like