Hirdetés

A Zöld tea pozitív hatásai

A Tea itthon is egy nagyon kedvelt ital, hiszen rengeteg ízben és kivitelben találkozhatunk vele, ráadásul még olcsó is. Az elmúlt években egyre több cikk jelenik a különféle teák pozitív hatásairól, az alábbiakban pedig összeszedtünk nektek néhány indokot a napi teázásra. Egészen pontosan a zöld teára esett a választásunk, mely tényleg nagyon olcsó, gyorsan elkészíthető és hihetetlenül egészséges.

Agyserkentés

A zöld tea állítólag javít a memórián és még az öregkori demenciát is segíthet megelőzni, hiszen segít épen tartani az agysejteket.

Test

Nem csak az agyunkra, hanem a testünkre is pozitív hatással van a zöld tea fogyasztása. Serkenti az anyagcserét és az energizálás okán a testmozgásoknál is sokat segíthet.

Nyugalom

Egy forró tea bizony komoly nyugtató hatással bírhat és csökkenti a stresszt, ami közvetetten kihathat a még rengeteg dologra.

Bőrápolás

A zöld teában található rengeteg antioxidáns bőrfiatalító hatással is bír. Többen nem csak isszák, hanem magukra is kenik, fújják ezt a női nem képviselői közül, kimondottan férfi alkalmazással mi még nem próbálkoztunk, de általában amilyen természetes megoldás a női bőrnek segít, az a férfinak is.

Rák, Alzheimer és Parkinson

Néhány tanulmány szerint a zöld te képes lassítani az Alzheimer és Parkinson kórok tüneteit.

Szájhigiénia

Egy 2009-es tanulmány szerint a zöld te már azzal is segít, hogy a szánkon át juttatjuk a szervezetünkbe. Állítólag antibakteriális hatással is bír

Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like