Hirdetés

Megtörtént Alonso első Indy-s tesztelése

Alonso Indycar

A kétszeres Forma 1-es világbajnok Fernando Alonso rajthoz áll az Indianapolis 500-as versenyén, amely az idén a 101-edik évfordulóját ünnepli.

Az Indycar gyakorlatilag az amerikai kontines Forma 1-e, bár az autók egyszerűbbek, és mivel két motorgyártó vesz részt benne (Chevrolet és Honda), a motorok hasonlósága miatt a verseny is kiélezettebb. Az Indy nagyszerűsége a kiélezett küzdelemben van, és abban, hogy nem csak road, hanem oválpályás versenyek is megrendezésre kerülnek. Ilyen az Indy 500 is, ahol a versenytáv alatt 500 mérföldön keresztül vívnak egymással a versenyzők az ovál pályán.

Ahogy a tegnapi teszt során Alonso is kiemelte, az ovál pálya nehézsége a nagy sebesség melletti keskeny vonalvezetésben van, amelyet a közvetítések nem igazán adnak vissza. De amikor 230 mérföldes sebességgel (370 km/h) vágódnak be a kanyarokba, akár egymás mellett hárman is, pár centire egymás kerekétől, az elég félelmetes.

A tegnapi teszt és rookie program során Alonso a tőle elvárható profi szintet hozta, a csúcssebessége 225 mph volt, amely tökéletes a vonalvezetés gyakorlására és a kísérletezésre a gumikkal és a beállításokkal. A teszt első felén a szakértői székben Mario Andretti és Johnny Rutherford kommentálta az eseményeket. Mario Andrettit talán nem kell bemutatni senkinek, szinte mindent megnyert ami autóversenyzéssel kapcsolatos. Négyszeres IndyCar bajnok, Forma 1 világbajnok, Indianapolis 500 első helyezett. Johnny Rutherford háromszor nyert Indianapolis 500-at, valamint IndyCar bajnok volt 1980-ban.

A pályán közben Alonso rótta a köröket, miközben a kommentátor állásban két legenda mondta el, hogy Alonso pontosan azt csinálja, amit elvárnak tőle.

A közel hét órás közvetítés alatt Alonso 110 kört teljesített, és elvégezte a rookie orientation programot, amely az indulás előfeltétele. A verseny május 28-án kerül megrendezésre, amely nem csak maga a verseny, hanem a legnagyobb show amely az autóversenyek köré szerveződnek. Koncertekkel, repülős bemutatókkal és persze a versennyel. Bakancslistás minden benzingőz rajongónak.

A közvetítés itt nézhető vissza:

You May Also Like