Hirdetés

Elemi erő és remek kijelző: Bemutatkozott a ROG Phone 3

ASUS ismét új okostelefonnal jelentkezett, ezúttal azonban nem a ZenFone vonalon, hanem a sokkal több izgalmat tartogató Republic of Gamers vonalat vitték tovább, hiszen bemutatkozott és hamarosan itthon is elérhető lesz a ROG Phone 3.

Az újdonság két verzióban érkezik, hiszen kapunk egy Strix Edition-t is, mely a „gyengébb és olcsóbb” modellt testesíti meg. Sok különbség nem lesz a készülékekben, csupán a RAM, a tárhely és a felhasznált CPU különbözik, de egyiknél sem óriási a különbség. A ROG Phone 3 Strix Edition ugyanis 8GB memóriát, 256GB belső tárhelyet és Qualcomm Snapdragon 865 mobil processzort kapott, míg az erősebb modell 12GB memóriával indul 256GB belső tárhely mellett a legerősebb modell pedig 16GB memóriát és 512GB belső tárhelyet kínál. A processzorban a két erősebb változat már Qualcomm Snapdragon 865 Plus 5G processzorral érkezik, így papíron komolyabb előnyük lesz a Strix változattal szemben, de ez a játékoknál vélhetően nem nagyon jön majd ki, hiszen a legolcsóbb modell is bivalyerősnek ígérkezik.

A kijelző terén sokat fejlődött a készülék, hiszen 6,59 colos AMOLED kijelzőt kapunk, mely már 144Hz-es képfrissítésre képes. A kiváló minőséget a 10-bites kijelző HDR10+ támogatása és egynél kisebb Delta-E színhelyessége biztosítja. A kamera terén idén már három hátsó és egy előlapi modullal kell számolni. Hátulra a 64 megapixeles fő kamera mellé egy 13 megapixeles UltraWide és egy 5 megapixeles makró modul került, míg elől egy 24 megapixeles szenzor található.

Fontos még kiemelni a sztereó hangszórókat és a készülék hátulján világító RGB-s ROG logót is. A 6000mAh-s akksi egy masszív darab, két napot vélhetően simán kibír kevesebb játékkal, ha viszont egész nap nyomnánk, akkor is csak este kell majd töltőre tenni. A töltés pedig hamar végbemegy majd a 30W-os USB-C gyorstöltővel. Az USB-C csatlakozót kell majd használnunk vezetékes zenehallgatásra is, hiszen 3,5mm-es jack-csatlakozó nincs a mobilon, de a csomagban mellékelt AeroActive Cooler 3-on még találunk egyet.

Elsőként a Strix változat érkezik a boltokba és online, később pedig a többi is elérhető lesz. Az indulóár, ami egyben a Strix változat ára is, 299 990 Ft, őt követi a 12GB-os ROG Phone 3, ami 369 990 Ft-os árat kapott. A legdrágább változat 16GB memóriával és 512GB belső tárhellyel már 399 990 Ft-ba kerül majd.

You May Also Like