Hirdetés

Hamarosan már a kocsiból fizethetünk a tankolásért

Az autóiparban az elektromos meghajtás mellett az autók okosítása a másik nagy trend, melyen technológiai óriások, autógyártók és az autózáshoz szorosan kapcsolódó szolgáltatók közösen dolgoznak. Nemrég a Jaguar és a Shell együttműködése mutatott rá egy olyan területre, melyre bizony ráférhet a modernizálás.

Ez nem lenne más, mint a tankolás, a Jaguar és a Shell pedig a tankolás megfizetését egyszerűsíti le. Továbbra is ki kell majd szállnunk és meg kell tankolnunk az autót, de utána nem lesz szükség sorban állásra, várakozásra és egyáltalán arra, hogy bemenjünk a kút kasszájához. A Jaguar és Land Rover autókban található InControl platform ugyanis lehetővé teszi, hogy a Shell kútnál történő tankolást PayPal vagy Apple Pay fiókról, az autón belülről rendezzük.

Ehhez egyelőre még csatlakoztatni kell az iPhone-unkat az autó infotainment rendszeréhez, majd pedig annak képernyőjéről intézhetjük a továbbiakat, később pedig már androidos mobilokkal is működni fog a dolog, a cél pedig az lenne, hogy ne kelljen USB kábel segítségével csatlakoztatni a mobilunkat, minden az autó felületéről menjen. Az új funkció tegnap debütált az Egyesült Királyságban, az év későbbi szakaszában pedig más területekre is kiterjesztik.

Szerintünk jó úton indult el a két óriás, néhány éven belül a legtöbb kút és autó összeköttetésben lehet.

You May Also Like