Hirdetés

BMW M5 CS – Brutális erő a közútra

A BMW-t eddig sem kellett félteni akkor, ha lóerőről és sportosságról volt szó, hiszen köztudott, hogy a három nagy német prémium márka közül ők a legsportosabbak, még akkor is, ha szinte teljesen alapmodellről van szó. Arra azonban talán még mi sem számítottunk, amit a nemrég leleplezett BMW M5 CS kínál.

Tavaly nyáron mutatkozott be a jelenleg is regnáló M5, mely alaphangon lenyűgöző, 4,4 literes biturbó V8-as motort, 600 lóerőt és 3,4 másodperces 0-100-at produkált. Ezt fejelte meg az M5 Competition, amely 3,3 másodperc alatt gyorsult százra és 625 lóerővel büszkélkedhetett és egyben ezidáig a leggyorsabb közúti BMW címével is büszkélkedhetett.

A trónfosztás azonban megtörtént, hiszen a nemrég bemutatott BMW M5 CS 635 lóerőre húzott motort kapott a 750nm nyomaték mellé és sikerült a súlyból is faragni, hiszen 1 825 kilogrammot nyom. Többek között ennek is köszönhető, hogy a gyári adatok szerint kereken 3 másodperc kell neki a 100-as sprinthez, 10,4 másodperc alatt pedig már 200-nál járhatunk.

Piacra valamikor tavasszal kerül, limitált példányszámban, de a ritkaságát vélhetően a 180 400 eurós ára is elősegíti majd.

You May Also Like