Hirdetés

Itthon is elrajtolt George, az Erste új digitális platformja

A bankszektor egy igen gazdag történelemmel rendelkező terület és kétségtelen, hogy jelenleg is az egyik legfontosabb ágazat a gazdaság működtetését illetően, az elmúlt években azonban óriási fejlesztések indultak, a felhasználók egy része pedig már teljesen megszokottnak veszi a mobilon vagy böngészőben történő bankolást.

A hazai piac vezető szereplői is ezeken a területeken erősítettek az elmúlt években, az Erste azonban a megszokott mobilos és böngészős bankolást egy új szintre emelné azzal, hogy a mai nappal itthon is elérhetővé tette a George névre keresztelt új digitális platformját. Azt fontos tudni, hogy a bevezetés nem teljeskörű, rengeteg új szolgáltatás és lehetőség érkezik majd és pont ez is az egész lényege. George figyel, tanul, igazodik a szokásainkhoz és egyre többet és többet kínál majd nekünk. Az új platform mobilokra és a böngészőkbe is beköltözik, de a sajtótájékoztatón például az is elhangzott, hogy vélhetően a mobilbankosok fognak egyből ráharapni a lehetőségre, hiszen az Erste ügyfélkörében a mobilon bankolók 2,5x gyakrabban lépnek be az alkalmazásba, mint azok, akik csak a böngészőjükben szoktak netbankolni.

A mobilos George már február végére mindenkinél leváltja az eddig megszokott rendszert, míg böngészőben bankolva várhatóan nyárig tesztelhetjük az új felületet és csak utána lesz alapméretezett mindenki számára. Magyarország egyébként több régiós társunk után került sorra, így George már több mint 6 millió felhasználót szolgál ki többek között Ausztriában vagy Csehországban.

Az Erste szakemberei kiemelték, hogy ez nem csak dizájnváltás és ráncfelvarrás, hanem egy teljesen új irány, amelyet némi túlzással egy személyes pénzügyi asszisztensként is felfoghatunk. Egyfelől csempeszerűen elrendezhetjük a számunkra legfontosabb dolgokat, így az UX/UI területen és nagy az előrelépés, másfelől pedig olyan praktikus dolgokat építettek a platformba, mint például az Autópálya matrica lejáratára és vásárlására emlékeztető üzenet, de szól a rendszer, ha éppen lejáró betétünk lenne és 4 évre visszamenőleg kulcsszavakra, boltokra szűrve láthatjuk az összes kártyás vásárlásunkat.

Nyár végére számos egyéb funkció kerülhet a rendszerbe, mint például a különféle előfizetések kezelése, személyre szabott kedvezményrendszer, amire remek példát hoztak az Erste szakemberei és talán ez mutatja meg igazán, hogy mi is volt itt a cél. Adott mondjuk Zsolt szerkesztőnk, aki csak a MOL-nál tankol és ott van Balázs, aki pedig az OMW kutaknál hajlandó csak megállni. Mindketten rendelkeznek George számlával és a rendszer nem csak egy szerződött partnerrel fog mondjuk -10Ft-os literenkénti kedvezményt felajánlani, hanem Zsolt a MOL-nál, Balázs pedig az OMW-nél tudja majd azt beváltani. Ez nagyon ígéretesen hangzik, de nyilván több ilyen praktius megoldásra lesz majd szükség ahhoz, hogy komoly átvándorlás legyen a riválisoktól. Az új lehetőségeket egyébként házon belül és kívül is kutatják FinTech cégek bevonásával.

George számlacsomagot egyébként videóazonosítással bárki csinálhat, az első 3 hónap ingyenes lesz, később pedig havi forgalomtól függően 390-tól indul a számlavezetés díja, ahol egyébként értékpapírszámlát is vezethetünk, mely egyre kedveltebb lehet a magyar bankolók körében. A vállalati ügyfelek közül elsőként a mikrovállalatokat szólítanák meg, de csak 2022 környékén érhet el ide a folyamat, elsőként az egyéni ügyfelek igényeit szeretnék a lehető legszélesebb spektrumban kielégíteni.

Bővebb információt a bank honlapján találtok!

You May Also Like