Hirdetés

5 ok amiért az ASUS ZenBook Duo lesz a következő laptopod

A következő laptop kiválasztása soha nem egyszerű feladat ugye? Rengeteg reklámmal, bemutatóval és elsőre ismeretlen specifikációval és funkciókkal találkozunk, az adott árkategóriában pedig óriási a verseny a gyártók között. Arról pedig ne is beszéljünk, hogy mindenki igyekszik kicsit kilógni a sorból és valami egyedit választani magának.

Igazából csak a fenti „káoszt” használtuk kifogásként arra, hogy néhány napra kölcsönkérjük az ASUS Zenbook Duo-t, melynek nagyobb és erősebb testvére már járt náluk. A ZenBook Duo (UX481) azonban még mindig tud újat mutatni, hiszen kompaktabb, elérhetőbb árú és talán többek számára lehet ideális mindennapi társ. Nézzünk is meg 5 olyan funkciót vagy szolgáltatást, amiért az ASUS ZenBook Duo-ra érdemes egy pillantást vetnetek ha éppen laptop vásárlása előtt álltok.

ScreenPad Plus

Ahogy a ZenBook Pro Duo, úgy a Zenbook Duo is megkapta az ASUS SreenPad Plus technológiáját, mely a sima ZenBook vonal után már nem a touchpad helyére került beépítésre, hanem a billentyűzet felett, egy teljes szélességű panelként funkcionál. Ez jelen esetben azt jelenti, hogy a 14 hüvelykes főképernyő mellé kapunk egy 12,6 hüvelykes másodlagos panelt is, mely az egyedi funkciók mellett egy második kijelzőként is képes üzemelni. Ez a kombináció pedig azt jelenti, hogy egy 14 hüvelykes laptop kompaktságával kapunk két korrekt méretű kijelzőt, mely a produktivitásban sokat segíthet.

Az egyedi funkciók között egyébként olyan praktikus megoldásokat találunk, mint például a kézírás felismerés vagy a Quick Key névre hallgató, programozható gyorsgombok. A második kijelzőre számos ablakot kitehetünk, szerintünk 2 ablakkal lehet a legtöbbet kihozni belőle úgy, hogy kényelmes legyen a használatuk és elég nagy is legyen a felület.

Egyedi kialakítás

A két kijelző abszolút egyedivé teszi a gépet, attól nem kell tartanunk, hogy a kávézóban vagy az irodában mindenkinek ilyen laptopja lesz. Nyilván ebben az árazás is komoly szerepet játszik, de ha ezt kivesszük a képletből, akkor a 14 hüvelykes méret és az egyedi, szerintünk nagyon jól eltalált szín abszolút kiemeli a mezőnyből. A képernyő körüli káva rendkívül vékony, masszív és prémium kialakítás csupa fémmel és még mindig kompakt forma egy könnyű és viszonylag kisci töltővel.

Terméktámogatás

Noha egy új laptop vásárlásakor az a cél, hogy a lehető legtovább kitartson mellettünk és a befektetésünk bőven megtérüljön, sosem árt a vásárlás előtt megnézni, hogy az adott gyártó milyen terméktámogatást biztosít. Az ASUS ZenBook Duo esetében 2 év gyári garanciát kapunk, ami ugyan nem egy kimagasló garanciális idő, de mellé más támogatások is járnak. Ilyen például a magyar nyelvű telefontos támogatás, melyet garanciaidőn túl is bármikor hívhatunk hétköznaponként.

Ha pedig valamilyen komolyabb problémánk lenne, amiben csak a szerviz tud segíteni, akkor szintén a telefonos ügyfélszolgálat segít abban, hogy a futár a saját házunknál vegye fel a gépet és javítás után vissza is vigye, így kényelmi szempontból többet nem is kívánhatnánk.

Hardver és szoftver

Az ASUS ZenBook Duo nem érhető el olyan sokféle konfigurációban, mely főként annak köszönhető, hogy a gyártó egészen jól összeállította a palettát. A 10. generációs Intel Core i processzorok jelenleg a legmodernebb Intel megoldások, mellé dedikált NVIDIA GeForce MX250-es grafikus kártya került villámgyors SSD-vel és 16GB memóriával. Ez a kombináció legalább 3-5 évig bőven elegendő a mindennapi feladatokhoz, komolyabb irodai szoftverekhez és akár könnyedebb játékhoz, valamint képszerkesztéshez és videóvágáshoz.

Szoftveres fronton a ScreenPad Plus mellett olyan extrákat is kapunk, mint a MyASUS applikáció, mely összeszedi a hasznos ASUS alkalmazásokat vagy éppen naprakész terméktámogatást nyújt. Ezenkívül fontos kiemelni az ASUS telefonos tükrözési megoldását, mely lehetővé teszi, hogy a gépen dolgozza elérjük a telefonunk tartalmát, hívásokat fogadjunk és indítsunk, üzeneteket írjunk vagy éppen fájlokat másoljunk egyik készülékről a másikra.

Üzemidő és Működés

Egy laptopnál kiemelten fontos az üzemidő, kivéve persze ha gamer notit szeretnénk, mert ott hiába ígérik a gyártók a hosszabb üzemidőket, játék közben esélyünk sincs kímélni az akksit. A Zenbook Duo 14 hüvelykes méretéhez képest meglehetősen nagy, 70Wh-s akkumulátort kapott, mely a jól optimalizált hardvereknek köszönhetően kiemelkedő üzemidőt biztosít a gép számára. Ráadásul a második kijelzőt ki is kapcsolhatjuk és a főképernyő fényereje is állítható, hogy ha további percekre, órákra lenne sürgősen szükségünk. 

A különféle üzemmódok és spórolási lehetőségek mellett kiemelendő az is, hogy alapvető feladatok esetében szinte zaj nélkül üzemel a gép. Persze ehhez hozzájárult az is, hogy jó néhány más 14 hüvelykes gépnél vastagabb valamivel, de befért 2cm alá, vagyis a legtöbbek számára így is rendkívül vékonynak fog tűnni.

You May Also Like
Olvass tovább
November 18-19-én kerül megrendezésre az idei év legnagyobb gamer show-ja, a PlayIT 2017 Ősz Budapest, melynek ismét a…
Olvass tovább