Hirdetés

Fővárosi Nagycirkusz – Dinasztiák

dinasztiák fővárosi nagycirkusz
dinasztiák fővárosi nagycirkusz

2021 június 4. és augusztus 22. között Dinasztiák címen látható előadás-sorozat a Fővárosi Nagycirkuszban. A műsor a magyar artistaművészet előtt tiszteleg, felvonultatva számos hazai előadó produkcióját. Háromhetente más-más előadókat csodálhatunk meg a porondon, július vége felé mi az Orient Expressz című etapot tekinthettük meg.

Próbáltam felidézni gyerekkori emlékeimet a cirkuszról. Azon tűnődtem, hogy mennyire gyermeki lelkesedéssel vagyok képes most is csodálni az előadást, mégis mennyire más szemmel figyelek. Míg gyermeki énemet csak a látvány kötötte le, felnőttként már nem tudtam nem észrevenni azt a hihetetlen munkát ami egy-egy produkcióban van. Azt a mérhetetlen energiát, kitartást, gyakorlást, fájdalmat, sérülést ami egyetlen produkció létrejöttéhez szükséges. Ámulattal néztem hogyan képes valaki bizonyos pózokat kitartani mosolyogva, látszólag könnyedén, miközben tudom, hogy épp az összes izom és idegszála feszül bele a pillanatba.
Persze itt is van hová fejlődni. No nem az előadás elemeire gondolok. Komplex, teljes, változatos
műsorszámokat vonultattak fel. Még attól a bohóctól is kaptunk artista produkciót akiből elsőre kb. egy guggolást sem néztem volna ki. Nem maradtak el az állatos produkciók sem, látványos
lovasakrobata számban meseszép paripákban gyönyörködhettünk, a cukiságfaktort pedig a kutyusok és a papagájok produkciója biztosította. Az ülések nem annyira kényelmesek, a büfék legnagyobb igyekezetük ellenére is csak lassacskán képesek kiszolgálni a tolongó embertömeget. A mosdók előtt akkora volt a tolongás, hogy a szünet után az előadás 15. percében még mindig sor állt előttük.
A Fővárosi Nagycirkusz ingyenes jeggyel lepi meg a kitűnő tanulókat évről-évre, de a jegyek ára
szerintem amúgy is baráti, 1.500 Ft és 4.500 Ft között mozognak. Az árért cserébe közel 3 órás
lenyűgöző varázslatot, ámulatot, szórakozást, feledhetetlen élményt kapunk cserébe!

You May Also Like