Hirdetés

Hivatalosan is megismerhettük a ROG első kézikonzolját

A ROG Ally áprilisi tréfának indult, aztán pár napra rá a gamer közösséget meglepve bejelentették, hogy tényleg létező termékről van szó, mi pedig azóta várunk arra, hogy megismerhessük a részleteket.

A tajvani gyártó egy szűkszavú sajtóközleményben tudatta, hogy már nincs messze az első Windows-alapú kézikonzoljuk piaci debütálása és ezzel együtt elárultak néhány részletet. A ROG Ally különlegességét egyértelműen a Windows operációs rendszer adja, hiszen ezáltal egy rendkívül sokoldalú eszközt kapunk a kezünkbe. Ez lehetővé teszi, hogy a nagy rivális Steam Deck-kel ellentétben nem csak a Steam platformon elérhető játékokkal játszhatunk, hanem a teljes Game Pass, Epic Games vagy akár Ubisoft és EA portfólió is rendelkezésünkre áll.

Az útközbeni játékot vagy akár munkát egy 7 hüvelykes, 120Hz-es érintőképernyőn élvezhetjük, de persze a játékoknál a dedikált joystick és a rengeteg vezérlőgomb kombinációja segít majd igazán. A gép tetején egy XG Mobile csatlakozási lehetőséget is találunk, ami azt jelenti, hogy a Republic of Gamers saját külső grafikus kártyáit is csatlakoztathatjuk hozzá, így pedig akár egy komplett asztali setupot is építhetünk köré.

A gép erejét egy, az AMD-vel közösen fejlesztett, AMD Ryzen Z1-re keresztelt APU adja, mely állítólag sokkal erősebb, mint a rivális konzoloké, amit el is hiszünk, hiszen natívan, az Ally futtatja majd a játékokat és nem a felhőből streameli. Mellé 16GB RAM és 512GB bővíthető tárhely került, így egészen erős kombinációt kapunk, ami jó néhány évig megállja majd a helyét.

A ROG hazai képviselete azt is elárulta, hogy a termékről további részleteket május 11-én osztanak majd meg egy globális sajtóesemény keretében. Ott fényderül a pontos hazai árakra és a megjelenési dátumra is.

You May Also Like