Hirdetés

Kiforduló tripla kamerával mutatkozott be a ZenFone 7

Az ASUS ZenFone 6 egy kiváló ár/érték arányú készülékként mutatkozott be tavaly, így nem csoda, hogy már sokan alig várták a következő generációt. A sok pletyka és kiszivárgott információmorzsák után a vállalat nemrég hivatalosan is leleplezte a készüléket, pontosabban készülékeket, hiszen bemutatták a ZenFone 7 és ZenFone 7 Pro párost.

Az előző generáció örökségét szinte egy az egyben továbbviszik az új modellek, így elől csupa kijelző, hátul pedig egy különleges kamerarendszer kapott helyet, de a jó hír az, hogy számos fontos pontban léptek előre. Ilyen például a hardver, mely meg is különbözteti a normál és a „Pro” változatot, hiszen az alapmodellt egy Qualcomm Snapdragon 865, míg a Pro változatot Snapdragon 865+ hajtja 8GB RAM és 256GB belső tárhely mellé bújtatva. Óriási különbség tehát erőben nem lesz, ahogy a kijelzőben sem, hiszen mindkét modell egy 90Hz-es, 6,67 hüvelykes Samsung AMOLED panelt kapott, mely nagy előrelépés az előző modell LCD kijelzőjéhez képest.

Hátulra ezúttal már három kameramodul került, hiszen a 64 megapixeles fő Sony szenzor (F1.8) mellé egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű és egy 3x-os optikai nagyításra képes harmadik lencse került. A Pro modell optikai képstabilizátorral is fel lett szerelve, míg a sima csak elektronikus megoldásokkal gazdálkodhat.

Az 5G támogatás mellett megemlítendő még az 5000mAh-s akkumulátor, mely az élmezőnybe helyezi a készüléket, ráadásul 30 Wattos gyorstöltést is kapunk, melyhez elég a csomagban található gyári töltőt használni. A dobozban egyébként két tokot is találunk majd, így panaszunk a kiegészítők terén nem lehet.

A készülék már szeptemberben piacra is kerül, itthon és az ASUS online boltjában is be lehet majd szerezni, tesztet pedig természetesen nálunk is olvashattok majd róla!

You May Also Like