Hirdetés

3D kijelzős laptop és egyedi Intel processzor is felbukkant az ASUS újdonságai között

A CES 2023 alkalmával az ASUS is bemutatta az idei évre szánt újdonságainak nagy részét, így megismerhettük az új Zenbook, Vivobook és Studiobook modelleket, melyek között igazi különlegességek is helyet kaptak.

ProArt Studiobook 3D kijelzővel

A tavaly megújult ProArt Studiobook család a professzionális felhasználók csodafegyvere, hiszen munkaállomás-szintű hardvert, lenyűgöző OLED kijelzőt és a kreatív alkalmazásokban rendkívül praktikus ASUS Dial-t kapott. A 2023-as palettán azonban a sima OLED mellett feltűnt a 3D OLED változat is, melyhez semmilyen extra kiegészítőre nincs szükség. A Spatial Vision kijelző egy 3D tervezéshez és tartalomfogyasztáshoz fejlesztett panel, melynek 3D-s mivolta ki/be kapcsolható, a megfelelő erőről pedig az újgenerációs i9-es Intel processzor és egy RTX 4070-es NVIDIA grafikus kártya szolgáltatja.

Zenbook

A Zenbook család is tartogatott igazi innovációt, hiszen az Intel mérnökeivel karöltve egy különleges processzort is fejlesztett az ASUS. Az Apple M chipjeire emlékeztető megoldás az Intel Core i9-13905H nevet viseli az Asus pedig Supernova System-on-Module-nak nevezte el a fejlesztést. Lényegében arról van szó, hogy a memória sokkal közelebb került a processzorhoz, így 38%-kal kevesebb helyet foglalnak, amit extra hűtésre és ezáltal extra teljesítményre tudnak váltani. Ezt a Zenbook Pro 16X OLED kapta csak meg, mely a különleges processzor mellett egy bivalyerős RTX 4090-et is fel tud mutatni, így alkotásra aligha lesz jobb Zenbook nála.

Az egyetlen kihívója a Zenbook Pro 14 OLED lehet, mely ugyan nem kapta meg az egyedi processzort, de a standart 13.generációs i9-es egység és az RTX 4070-es grafikus kártya is igen jól teljesít. A letiszult külsővel, SD-kártyaolvasóval és lenyűgöző OLED kijelzővel szerelt laptop kiváló ellenfele lesz a 14 hüvelykes Macbook Pro-nak. Természetesen a többi Zenbook modell is friss hardvereket kapott, a Zenbook 14 OLED pedig még egy dedikált RTX 3050-es opcióval is bővült.

Vivobook

A Vivobook család legerősebb modellje is megkapta az ASUS 3D-s OLED kijelzőjét, így a Vivobook Pro 16X 3D OLED személyében a Studiobook mellett egy valamivel olcsóbb alternatíva is elérhető lesz a 3D-s tervezéshez. A legerősebb Vivobook mellett a legolcsóbb Vivobook emelendő még ki, hiszen a Vivobook Go családba is megérkezik végre az OLED technológia, így tényleg mindenki számára elérhető lesz az elképesztő képminőség.

ExpertBook

Jó néhány új üzleti megoldást is leleplezett a tajvani gyártó, a nagy frissítést pedig itt az OLED kijelző hozta meg. Az új ExpertBook B9 ezzel igazándiból ki is teljesedett, hiszen a modern és biztonságos hardver mellé a párját ritkító kijelző is elérhetővé vált. Valószínűleg nagy kedvenc lesz az üzletemberek körében.

You May Also Like