Hirdetés

A Zalman bemutatta az Alpha AiO hűtőit

A Zalman Alpha sorozat három modellt tartalmaz: az Alpha 24-et 240 mm-es radiátorral, az Alpha 28-at 280 mm-es radiátorral és az Alpha 36-ot 360 mm-es radiátorral. Mindegyiket egy új, háromkamrás szivattyú hajtja. A gömb alakú, megvilágított (ARGB) kupolával borított rendszer optimális vízkeringést biztosít, és folyamatosan hűvösen tartja a hőátvételért felelős rézlemezt.

A blokk könnyen felszerelhető a CPU-ra a forgatható rögzítésnek köszönhetően. Ezáltal a logó mindig megfelelően stabilizálódik, míg a vízelvezető- és tápcsövek olyan helyeken helyezhetők el, ahol nem zavarják a többi alkatrészt. Maga a szivattyú kerámia csapágyakkal van felszerelve, és 3200 ford./perc fordulatszámmal forog, ezalatt 0,83 l folyadékot szivattyúzva. A CPU hőjét a nagy radiátorok oszlatják el.

A Zalman Alpha készülékek 240-360 mm hosszúságú radiátorokat használnak. A hideg levegőt két vagy három ventilátor mozgatja, amelyek maximális hangereje 33-34 dB(A). A gyártó azt állítja, hogy a csapágyak sziklaszilárdak, így hosszú évekig kiváló teljesítményt nyújtanak. A radiátorok mindkét oldalon szerelőbemenettel vannak felszerelve, ami nem csak a beépítést könnyíti meg, hanem a push&pull rendszerben további ventilátorokkal történő konfigurációkat is lehetővé tesz.

A ventilátorok fordulatszáma PWM módszerrel állítható be, és egy bizonyos szintig a ventilátorok akár fel sem pörögnek. A félpasszív munkamódot például kifejezetten azoknak a felhasználóknak tervezték, akik értékelik a csendet. A tulajdonosok azonban saját preferenciáik szerint is konfigurálhatják a görbéket. Módosítható a szivattyú és az egyes ventilátorok megvilágítási beállítása is. A fényrendszer kompatibilis a következő rendszerekkel: Aura Sync, RGB Fusion 2.0, Mystic Light, Polychrome RGB, Chroma és Spectrum, de természetesen használható a Zalman Z-Sync vezérlő is.

A Zalman Alpha hűtők 2022 első felében lesznek elérhetőek. Mindhárom méret esetében fehér és fekete szín is kapható lesz.

You May Also Like