Hirdetés

Íme a 2022-es ASUS Zenbook Pro széria

Tajvani gyártóként nem meglepő, hogy a legtöbb újdonságot általában a Computex környékére időzíti az ASUS, ám most még a koronavírusra való tekintettel a Computex helyett egy előrehozott online bemutatón leplezték le a legújabb Zenbook modelleket.

Zenbook Pro Duo 14 OLED (UX8402)

Az idei Zenbook család sztárja nálunk egyértelműen az új két kijelzős modell, a Zenbook Pro Duo 14 OLED, hiszen 2022-re a kompakt modell is bivalyerős hardvert kapott, így pedig egy tökéletes laptop lehet a folyamatosan utazó kreatív szakemberek számára. A gyönyörű 14,5 hüvelykes 2,8K felbontású,120Hz-es OLED panel alatt ugyanis egy 12,7 hüvelykes ScreenPad Plus másodlagos érintőképernyő helyezkedik el, melyet már a korábbi Duo modellekből ismerhetünk.

A nagy újítás a hardvert érintette, hiszen a korábbi mobil processzorok és integrált grafika helyett idén már akár 12. generációs Intel® Core™ i9 12900H processzor és NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti grafikus kártya is dolgozhat a gépben 32GB RAM társaságában. Ez pedig sokszoros előrelépést jelent a teljesítményben, így a kisebbik modell is komoly munkaeszközzé vált a méretének minden előnyével. A gyártó egyébként a Zenbook Pro Duo 15 OLED-et (UX582) is frissítette a legújabb 12. generációs Intel® Core™ i9 12900H proceszorral, mellé pedig NVIDIA GeForce RTX 3060-as kártya társul.

Zenbook Pro 16X OLED (UX7602)

Az idei Zenbook paletta zászlóshajója a teljesítményt illetően a Zenbook Pro 16X OLED lett, mely generációs Intel® Core™ i9 12900H processzorral és NVIDIA GeForce RTX™ 3060 laptop GPU-val érkezik, amit egy gamer laptop is megirigyelhet. A másodlagos kijelző helyett ezúttal a billentyűzet került közvetlenül a képernyő alá és felnyitáskor meg is emelkedik, ezzel biztosítva az erőhöz szükséges hűtést.

A 16:10-es képarányú, 16 hüvelykes 4K OLED HDR kijelzőn valószínűleg élmény lesz a munka és a szórakozás, az ASUS Dial forgóvezérlőt pedig a Studiobook workstation modellekből már ismerhetjük és az Adobe családdal dolgozók számára praktikus kiegészítő lehet.

További Zenbook Pro modellek

Számos további Zenbook Pro modell is érkezett, melyek között megtalálható például a Zenbook Pro 15 Flip OLED (UP6502), mely 360 fokban kihajtható érintőképernyőt kapott, így egy óriás tabletként is használható a gyönyörű 2,8K-s OLED kijelzője. Mi azonban főként azért várnánk ezt a modellt, mert az első Intel® Arc™ A370M diszkrét grafikus kártyával szerelt ASUS laptop lehet.

Az óriási képernyő kedvelőinek a Zenbook Pro 17 lehet a jó választás, melyről kevesen tudhatják, hogy bizony az első 17 hüvelykes Zenbook modell lesz a palettán. Itt azonban le kell mondanunk az OLED kijelzőről, de azért a 17,3 hüvelykes, 2,5K IPS NanoEdge panel is ígéretesen hangzik. Mellé egy AMD Ryzen™ 9 6900HX processzor és egy NVIDIA GeForce RTX 3050-es GPU társul, így egy jó ár/érték arányú, bivalyerős gépre számíthatunk.

You May Also Like