Hirdetés

Bemutatkozott a OnePlus 7 és 7 Pro

A várakozásoknak megfelelően nemrég hivatalosan is bemutatkozott a OnePlus 7 és annak Pro változata, melyek ismét komoly eséllyel indulnak az év „Flagship Killer-je” címért, hiszen az áremelkedés ellenére is jócskán alálőnek a velük azonos vagy még gyengébb specifikációkkal rendelkező androidos csúcsmobiloknak, miközben számos komoly újítást hoztak magukkal.

A OnePlus 7 később kerül csak piacra, várhatóan júniusban és az sem biztos, hogy mindenhol kapható lesz, így jól látszik, hogy a vállalat is a OnePlus 7 Pro-ra szeretné igazán irányítani a figyelmet. Az alapmodell egyébként 6,41 hüvelykes kijelzőt kap és a kamerája is gyengébb lesz.

A OnePlus 7 Pro viszont a nála drágább csúcsmodelleket is megszégyenítő specifikációval érkezik, hiszen az előlapot szinte teljes mértékben a 6,67 hüvelykes, 90Hz-es képfrissítéssel rendelkező AMOLED kijelző uralja. Ez felveti a kérdést, hogy hova tűnt az előlapi kamera, hiszen a kijelzőn nincsen se sziget se kivágás. A válasz egyszerű és már piacon lévő technológia, hiszen a vállalat egy motoros rendszert épített a házba, mely az előlapi kamera előhívásakor automatikusan kiemeli a szenzort a készülékhez tetejéből, majd vissza is zárja. Ez egyébként egy 16 megapixeles f/2.0-as fényerővel rendelkező Sony modul, mely Full HD videózásra is alkalmas és a gyártó tesztje szerint ez a rendszer 5 és fél évig biztosan kitart napi 150 szelfivel, ami valljuk be nem rossz ígéret, hiszen az átlagos felhasználóknak ez ennél sokkal hosszabb tartósságot jelent. A kijelzőre visszatérve a 90Hz-es képfrissítés nagyon nagy előrelépés és egyértelmű, hogy idén és jövőre több gyártó meg fogja lépni ezt.

A OnePlus készülékek egyik nagy ércsapása mindig is a hátsó kamera volt, hiszen ebben nem igazán tudták felvenni a versenyt a náluk jóval drágább modellekkel. A OnePlus 7 Pro három modult is kapott a hátlapra, melyek igazodnak a mai elvárásokhoz, vagyis egy 48 megapixeles fő kamerát kapunk f/1.6-os fényerővel, melyet egy 3x optikai nagyítással rendelkező 8 megapixeles és egy 16 megapixeles UltraWide szenzor egészít ki. Ezzel tulajdonképpen teljes csomagot kapunk, készíthetünk kiváló közeli portrékat, lekaphatunk messzebb lévő tárgyakat, történéseket, míg az UltraWide szenzornak hála a lehető legtöbbet adhatjuk vissza abból ahol voltunk. Az első tesztek alapján egyébként a csúcsmobilok szintjét még mindig nem sikerült elérni, de évről évre közelednek és a legtöbbek számára így is kiváló csomagot nyújtanak.

Manapság már nem érdemes nagyon mélyen belemenni a hardveres dolgokba, de ezt a részt sem bízták a véletlenre a OnePlus mérnökei, hiszen a csúcsmobilt egy Snapdragon 855-ös rendszerchip és 6, 8 vagy akár 12GB RAM szolgálja ki 128 vagy 256GB villámgyors,
UFS 3.0 2 tárhely társaságában, miközben az Android-ra építkező Oxygen OS az egyik legletisztultabb és leggyorsabb rendszer a piacon. Ezt az első tesztek is megerősítették, jelenleg talán a legjobb androidos élményt ez a készülék biztosítja.

A OnePlus 7 Pro május 21-től a magyar vásárlók számára is elérhetővé válik. A gyártó oldalán már az árak is kint vannak. Az induló ár 699 euró, több memóriával 749 euróba kerül, míg a legerősebb modellért 819 eurót kell fizetnünk. A sima OnePlus 7 az előd külsejével de már frissebb belsővel a következő hetekben vélhetően szintén kapható lesz, az ára 549 euróról indul majd.

You May Also Like