Hirdetés

2069-re több halott felhasználó lesz a Facebook-on, mint élő

A Facebook nemrég még megállíthatatlannak tűnő népszerűségnek örvendett a felhasználók körében, naponta elképesztő számokat produkáltak a növekedés kapcsán, aztán jöttek az újabb applikációk és közösségi megoldások, melyek a fiatalabb generációt már igencsak messze sodorták Mark Zuckerberg közösségi hálózatától. A szakértők és a számok szerint sem a Facebook a legnépszerűbb platform a fiatalok körében, de temetni sem kell őket, hiszen a jelenleg uralkodónak mondható Instagram is az övék.

Nemrég azonban egy érdekes számítás bukkant fel az Oxford egyetem kutatóinak tollából, mely szerint a következő 50 évben olyan arányban csökkenhet majd az új felhasználók tábora, hogy 2069-re már több olyan regisztrált felhasználó lesz, aki már elhunyt, mint aki él. Jelenleg nagyjából 2 milliárd felhasználója van a közösségi oldalnak, naponta pedig átlagosan 8000 felhasználójuk hal meg.

Az elmúlt években olyan drasztikusan csökkent az új felhasználók száma, hogy az oxfordi számítások alapján még mi is megélhetjük azt, hogy több emlékoldallal találkozunk, mint friss, élő profillal.

You May Also Like