Hirdetés

Leleplezték a 2022-es ASUS Vivobook családot

Az idei Computex helyett ismét egy virtuális esemény keretein belül mutatta be legújabb Vivobook modelljeit az ASUS, a tavalyi év után hatalmas újítást a külső terén nem hoztak magukkal, ám a friss belsők mindenért kárpótolnak.

Az új Vivobook Pro és Vivobook S modellek ugyanis a legújabb, 12. generációs Intel® Core™ H-szériás vagy AMD Ryzen™ 6000 H-szériás CPU-kat vonultatják fel és tessék megkapaszkodni, mert a grafikus erőt akár egy NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 Ti is biztosíthatja, ezek a párosítások pedig a komolyabb gamer laptopok alatt szoktak szerepelni.

Vivobook Pro

A Vivobook Pro család jelenlegi generációja a fiatalok egyik kedvence, mivel most is kellően erősek a félprofi kreatív munkákhoz, hiszen az átlagos laptop processzoroknál jóval erősebb megoldássokkal vannak felszerelve és sokszor dedikált VGA is társul hozzájuk. Ezt fejelték most meg a mérnökök a legújabb Intel és AMD generációkkal, az eredmény pedig nagyon ígéretes.

Az új megoldások között 16, 15,6 és 14,5 hüvelykes modellek is találhatóak, így tényleg mindenki megtalálhatja a saját hátizsákjához legjobban illő modellt. Természetesen mindegyik OLED kijelzővel érkezik, tehát a képminőség lehengerlő lesz, főleg a 16 hüvelykes 3,2K felbontású, 120Hz-es panelen, amivel a Vivobook Pro 16X OLED büszkélkedhet.

A 12. generációs Intel Core i9 12900H vagy AMD Ryzen 9 6900HX processzorok mellé társuló NVIDIA GeForce RTX. 3070 Ti és 32GB RAM elképesztő erődemonstráció lesz a saját árkategóriájában és kezdő vagy félprofi fotósok, videósok számára nem nagyon tudunk jobb ajánlatról. A 2021-es modellekhez hasonlóan megkapjuk az ASUS DialPad virtuális forgatható vezérlőt, mely egy legyintésre előhozható a touchpad sarkából és az Adobe alkalmazásokkal kiválóan használható.

Vivobook S

A Vivobook S széria mindig is a karcsúbb, de teljesítményben az ultrabookok felett álló megoldásokat vonultatta fel. Most az újgenerációs processzoroknak és az OLED panelnek köszönhetően köröket ver az ultravékony gépekre, de azért így is mindössze 17,9mm vékonyak, tömegük pedig mindössze 1,6 kg, tehát kellően praktikusak és hordozhatóak. Hardveresen akár 12. generációs Intel Core i7 12700H vagy AMD Ryzen 9 6900HX processzorokról is beszélhetünk, de dedikált VGA nem társul hozzájuk, tehát ha grafikus erőre van szükségünk, akkor a Pro modellek közül kell választanunk, azonban számos olyan felhasználási mód van, amikor inkább a CPU erejére van szükség, erre pedig az S-széria kiváló lehet.

Természetesen itt is minden modell OLED panellel rendelkezik, mindegy hogy 16, 15,6 vagy éppen 14,5 hüvelykes méretről van szól. A Vivobook széria új tagjai ráadásul az egészségünket is próbálják óvni, hiszen ASUS Antibacterial Guard bevonattal rendelkeznek, mely a gyártó szerint több mint 99%-kal gátolja a baktériumok szaporodását 24 órás időszak alatt, de azért a kézmosás nem maradjon el.

You May Also Like