Hirdetés

Bemutatkozott az ASUS ROG Phone 5 család

A gamer okostelefonok piaca nem egy óriási szegmens, azonban a rendre érdekes készülékeket kapunk az egymással versenyző gyártókkal, akik pedig figyelmesen követik ezt a területet jól tudhatják, hogy attól mert valamit gamernek hívunk, messze nem biztos, hogy csak játékra jó.

Ennek ékes példája az ASUS ROG Phone szériája is, mely idén már 4. generációjához érkezett, így elsőre fura is lehet, hogy ROG Phone 5-nek hívják az új készülékeiket, de a 4-es szám arrafelé nem éppen egy szerencseszám, így érthető hogy ugrottak egyet. A gyártó egészen pontosan háromféle készüléket mutatott ma be az online sajtóeseményen:

  • ROG Phone 5
  • ROG Phone 5 Pro
  • ROG Phone 5 Ultimate

A készülékek külsőre majdhogynem megegyeznek, de a színben eltérés lehet, hiszen az Ultimate változat csak fehérben lesz elérhető, míg az alapmodell fehér és fekete színben is kapható lesz. Mindhárom készülék különleges hátlapot kapott, az alapmodell esetében egy pontokból összerakott animációt kapunk, a Pro változat hátulján már egy OLED kijelző található, míg az Ultimate verzió egy monokróm kijelzőt vonultat fel. Mindháromnak megvan a maga bája, egyik vásárlásakor sem fogunk csalódni.

Hardveresen az alap szintén megegyezik, hiszen a legújabb Qualcomm chipkészlet, a Snapdragon 888-as dolgozik benne modelltől függően 8-18GB közötti memóriával, ami bőségesen elegendő kell hogy legyen. Az alapmodell 128GB belső tárhellyel és 8GB memóriával indul, de elérhető lesz még ekkora tárhely mellett 12GB memóriával és 256GB belső tárhely mellett 16GB memóriával is. A Pro változat csak 256GB belső tárhellyel és 16GB memóriával választható, míg az Ultimate változat 512GB-os háttértárolót és 18GB memóriát kapott, amivel szinte egyedülálló a piacon.

Kamerában sosem volt élenjáró a ROG Phone család, de a 64 megapixeles fő Sony szenzor és a hozzá csatlakozó 13 megapixeles ultraszéles-látószögű, valamint 5 megapixeles makró lencse a legtöbbek számára bőségesen elegendő csoportot alkot majd. Az előlapra egy 24 megapixeles szelfi kamera került, melynek nincs szigete, így továbbra sem zavar be semmi a kijelzőbe. Ami különösen azért jó, mert az újdonság egy 6,78 colos FHD+ felbontású Samsung OLED panelt kapott, mely 144Hz-es képfrissítéssel és beépített ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik.

Fontos még kiemelni az 5G támogatást, a 6000mAh-s akkumulátort, amit a dobozban található 65W-os gyorstöltővel tölhetünk. Vezeték nélküli töltést és vízállóságot ezúttal sem kapunk, viszont újra megtalálható rajta a 3,5mm-es jack-csatlakozás és átdolgozták az oldalsó, főként kiegészítőkhöz készült csatlakozót is. A dobozban még egy védőtok is megtalálható lesz, viszont az alapmodellhez már nem jár az átdolgozott AeroActive Cooler 5, cserébe az apró kiegészítő már két extra gombot is kínál.

Az információk alapján tehát játékban aligha lesz ellenfele az új ROG Phone 5 szériának és akinek fontos a minőségi kijelző, a remek üzemidő és hosszú távú teljesítmény, annak nem csak gamer szempontból lehet egy jó választás. Szerencsére az árakkal sem szállt el a tajvani gyártó, sőt szerintünk a 8GB-os alapmodell 289 900Ft-os ára kimondottan jó, hiszen a jelenlegi csúcshardverről beszélünk egy remek kijelző mellett, a legújabb csúcsmobiloktól maximum a kamerában és néhány apróbb dologban marad csak le. A 12GB-os változat egyébként 339 900Ft-os ajánlott árat, míg a 16GB-os változat 256GB tárhellyel 359 900Ft-os árat kapott. Ezek hamarosan elérhetőek lesznek a gyártó webshopjában és néhány hazai partnernél, később pedig valószínűleg csak online, de elérhető lesz a Pro és Ultimate változat is, utóbbit már be is listázták, 480 000 Ft-os árral.

You May Also Like