Hirdetés

Az elektromos hajtású járművek új generációját mutatja be a Ford a ‘Go Further’ rendezvényen

A Ford fontos elektromos hajtáslánc-, illetve haszongépjármű- és személyautó-újdonságokat mutat be az április 2-án Amszterdamban megrendezendő ‘Go Further’ 4 eseményen, ahol a vállalat közzéteszi elképzeléseit a mobilitás új korszakáról is.

Az okos világ számára tervezett okos járművek új generációja segít majd egy tisztább és zajtalanabb jövő megformálásában, mivel a Ford az elektromos hajtású járművekben is meghonosítja a márka közismert értékeit: a megbízhatóságot, a megfizethetőséget és az élvezetes vezethetőséget.

A Ford bejelentette, hogy jövőre kaphatók lesznek az új, 48 voltos mild hybrid hajtású Fiesta és Focus EcoBoost Hybrid modellek, s ennek köszönhetően a márka az egyik legversenyképesebb és legvonzóbb kínálattal jelenhet meg a piacon, még több vásárló számára téve elérhetővé a hibrid hajtás előnyeit.

„Az új Fiesta és Focus EcoBoost Hybrid modellek jól példázzák, hogy a Ford elkötelezetten fejleszti új, környezetkímélőbb és fenntarthatóbb járműveit, kifinomultabb technológiáit és értékes szolgáltatásait – sőt ennél sokkal több példával szolgálhatunk majd a jövő héten Amszterdamban, és azután is,” nyilatkozta Steven Armstrong. „Rengeteget dolgoztunk két legnépszerűbb modellünk mild hybrid változatain, hogy vásárlóink kézzel fogható megtakarításokra számíthassanak, miközben változatlanul élvezhetik a Fordok ’élvezetesen vezethető’ karakterét.”

Elektromos Fiesta és Focus

A Fiesta EcoBoost Hybrid és Focus EcoBoost Hybrid modellekben kifinomult mild hybrid hajtás működik majd, amit úgy hangolnak a mérnökök, hogy az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett is garantálja a lelkesítő teljesítmény és a készséges gázreakciókat – vagyis a Ford “élvezetesen vezethető” karakterét.

A normál generátort egy szíjhajtású, integrált indítómotor/generátor (BISG) váltja fel, ami képes elektromos árammá alakítani a fékezés és egyenletes sebességű haladás közben többnyire veszendőbe menő energiát; az így termelt áramot egy 48 voltos, léghűtésű lítium-ion akkumulátor tárolja.

A BISG ugyanakkor elektromotorként is működik, zökkenőmentesen kapcsolódva be a hajtásba a csekély súrlódású, háromhengeres 1,0 literes EcoBoost belsőégésű motor* mellett, normál haladás és gyorsítás közben felhasználva az akkumulátorban tárolt energiát, valamint meghajtva az elektromos segédberendezéseket.

Az elektromos forgatónyomaték-kiegészítés ütősebb, dinamikusabb teljesítményt eredményez, különösen a belsőégésű motor alacsonyabb fordulatszám-tartományaiban, így a vezetés élménye közvetlenebb és rugalmasabb lesz. A BISG alkalmazása jelentősen mérsékli a turbólyuk-hatást, így ez a megoldás azt is lehetővé tette, hogy a mérnökök egy nagyobb turbótöltővel tornásszák fel az 1,0 literes EcoBoost motor teljesítményét.

„1,0 literes EcoBoost motorunk már bebizonyította, hogy egyszerre üzemanyag-takarékos és erős. Az EcoBoost Hybrid technológia most mindezt még magasabb szintre emeli,” mondta Roelant de Waard, a Ford Európa marketingért, értékesítésért és szolgáltatásokért felelős alelnöke. „Biztosak vagyunk benne, hogy vásárlóink megszeretik majd EcoBoost Hybrid hajtásláncaink zökkenőmentes és azonnali teljesítmény-leadását, akárcsak azt, hogy ezentúl ritkábban kell ellátogatniuk a benzinkútra.”

A Fiesta és a Focus EcoBoost Hybridek mellett idén már az új Mondeo Hybrid kombi is bemutatkozott; az autó full hybrid hajtása egy kifinomult benzinmotor vezetési élményét kínálja, miközben üzemanyag-fogyasztása valódi alternatívát jelent a dízelekkel szemben. A Mondeo Hybrid kombi az egyetlen full hybrid hajtású, kombikarosszériás modell a nagyméretű családi autó szegmensében.

A Ford emellett mild hybrid hajtáslánc-megoldásokkal javítja a még idén piacra kerülő 2 tonnás Transit és a Transit Custom haszongépjárművek, valamint a Tourneo Custom nyolc/kilenc üléses személyszállító üzemanyag-fogyasztását.

A Ford idén jelentette be, hogy a vadonatúj Focus bemutatásától kezdve minden újonnan piacra kerülő típusa egy vagy több villamosított hajtási opcióval lesz megrendelhető. Ez ugyanúgy igaz a vadonatúj fejlesztésű modellekre, mint a már meglévő típusok új változataira, vagyis a Fiestától a Transitig minden autóhoz rendelkezésre áll majd valamilyen mild hybrid, full hybrid, plug-in hybrid vagy akkumulátoros elektromos hajtási opció.

A “Go Further” esemény április 2-án 16.15 órakor kezdődik, és a rendezvény élőben és felvételről egyaránt követhető lesz a www.gofurtherlive.com honlapon.

You May Also Like