Hirdetés

A Zalman S5 tökéletes az NVIDIA RTX 3000-es kártyákhoz

Nemrég dobta piacra első GeForce RTX 3000-es grafikus kártyáit az NVIDIA, melyeket vélhetően újabb modellek követnek majd az elkövetkezendő hónapokban. Ezek a kártyák viszonylag nagy előrelépést jelentenek az előző generációhoz képest, a nagy teljesítményhez pedig masszív hűtésre van szükség.

 

A megfelelő hűtés érdekében a legtöbb bemutatott és már piacon lévő modell 3 ventilátoros hűtést tudhat magáénak, ami egyben azt is jelenti, hogy igencsak nagy kártyákról van szó. Persze az ideális hűtés nem csak a kártyára szerelt hővezetőkön múlik, hiszen egy jól szellőző a kártyának elegendő „teret” kínáló számítógépházra is szükség van. Ha az új VGA vásárlása után egy megfizethetőbb, ám kompromisszumokat nem ismerő házat keresnél, akkor a Zalman S5 egy remek megoldás.

 

A Zalman S5 modell esetében az igényes kivitelezésen kívül tisztességes funkcionalitást is kapunk, ráadásul meglehetősen megfizethető áron.Első pillantásra a Zalman S5 nagyon visszafogott, egyszerű stílusával és edzett üvegből készült ablakával vonzza a figyelmet. A váz acélból készül, ezt egészítették ki műanyag elemekkel, méretei 398,5 x 212 x 465 mm, súlya 5,8 kg. A bővítőkártyák számára 7 helyet alakítottak ki, a tápegység pedig külön rekeszt kapott. A megfelelő hűtésről és légáramlásról két előre telepített ventilátor gondoskodik, melyek LED világítással rendelkeznek. Természetesen további ventilátoroknak és vízhűtéses rendszereknek is bőven van hely az ATX méretkategóriába eső házban, hiszen előre 3db, felülre 2db és hátulra 1db 120mm-es ventilátor szerelhető. A grafikus kártyának maximum 34 centimétert hagytak a tervezők, ezzel pedig a 30-32 centiméter körüli RTX 3090-es modellek is kényelmesen elférnek benne.

 

Az I/O panel a ház felső részén kapott helyet. Itt két darab USB 2.0, 1db USB 3.0, valamint a szokásos fejhallgató/mikrofon páros kapott helyet egy RGB LED vezérlő társaságában.

 

A fekete és fehér színben elérhető számítógépház már itthon is elérhető, méghozzá 15 000 Ft környéki kezdőáron.

You May Also Like