Hirdetés

A legfontosabb kérdéshez nyúl vissza a Swatch új Bioceramic What If? kollekciója

A koncepció az idén 40 éves óramárka kezdeti napjaira nyúlik vissza, amikor az alapítók azon gondolkodtak, hogy négyzet vagy kör alakú óra dizájnnal lépjenek-e tovább.

A kezdetekkor ugyanis a Swatch alapítói komolyan elgondolkodtak azon, hogy kör vagy négyezet alakú órákat kezdjenek el gyártani. A döntést jól ismerjük, hiszen a klasszikus kör alakra szavaztak, azóta pedig hódítanak a megfizethető, legtöbbször vidám színekkel és ékes mintákkal büszkélkedő megoldásaik.

A négyzet alakú Swatch Bioceramic What If? órák mindegyike ugyanazokkal az alapvető részletekkel rendelkezik. A 33mm x 33mm-es tok a Swatch meglehetősen strapabíró Bioceramic anyagából készült (egyező koronával és csattal), hozzá pedig „bio-forrásból” származó, azonos színű szíj társul. Az elemfedél a Swatch klasszikus Gent órái előtt tiszteleg, az üveg széltől-szélig ér és szintén „bio-forrásból” származik.

Kezdeti prototípusok egymás mellett.
Kezdeti prototípusok egymás mellett 1980-ból.

A számlapok igen egyszerűek, de a pontos idő mellett a dátum és nap is leolvasható róluk. A fekete, zöld és szürke modellek fehér számlappal rendelkeznek, a bézs színű pedig egy kicsit vagányabb, kék számlapot kapott.

A kollekció augusztus 1-től válik elérhetővé online és a Swatch boltokban, a hazai elérhetőségről viszont nincs információnk.

You May Also Like