Hirdetés

M2 chipet kapott az új MacBook Air és MacBook Pro

Az éves WWDC-k kapcsán általában nem a hardveres újdonságok kapják a főszerepet, így előre lehetett tudni, hogy csak néhány új terméket kapunk, a fókusz pedig a szoftveren lesz.

Ez így is történt és viszonylag hamar megismerhettük az új MacBook Air-t, illetve az idei évre szánt 13 colos MacBook Pro-t, melyek a vállalat legújabb chipjét, az M2-t kapták meg. Az újdonság több helyzetben is akár 40% közeli teljesítményjavulást kínál az elődjéhez képest, ami elképesztő hatékonyságot sugall.

A két újdonság közül a MacBook Air újult meg igazán, hiszen a szokásos vékony és könnyű kialakítás mellett notch-os kijelzőt, Touch ID-t és Magsafe csatlakozást is kapott, míg a MacBook Pro 13″ igazából maradt a régi, csak M2 hajtja. Az új Air 4 színben lesz kapható, a felhasználók az éjfekete, csillagfény, ezüst és asztroszürke négyes közül választhatnak. A gyorstöltést is támogatja az új modell, méghozzá 67 Wattal, mely 30 perc alatt 50%-ig képes tölteni a laptopot, ám ehhez dedikált töltőre lesz szükség.

A 8 magos CPU és 8 magos GPU páros 8GB RAM és 256GB SSD mellett 599 990 Ft-os áron kapható, mely a 30 Wattos USB-C adaptert tartalmazza. Ha több grafikus erőre és kétszer ekkora tárhelyre vágyunk, akkor 749 990 Ft-ot kell letennünk az asztalra, mely egy 35 Wattos, két extra USB-C portot is kínáló töltővel érkezik.

Az új MacBook Pro már eleve a 10 magos GPU-val érkezik, 8GB RAM és 256GB SSD társaságában mindezért 649 990 Ft-ot kell fizetnünk. Ha 512GB-os tárhelyre vágyunk, akkor 749 990 Ft-ot kell az Apple-nél hagynunk, ami elképesztő felár az SSD árakat nézve.

You May Also Like