Hirdetés

Teljes újrahasznosítható cipővel állt elő az Adidas

Az Adidas kapcsán már korábban is számos, a környezetvédelemmel kapcsolatos projektről olvashattunk, a német óriás pedig nemrég egy újabb lépést tett afelé, hogy az egyik legzöldebb divatcég legyen. Bemutatták ugyanis a Futurecraft Loop nevezetű cipőjüket, mely teljes mértékben újrahasznosítható, vagyis a lehető legkevésbé szennyezi a környezetet és mindemellett pedig jól is néz ki.

Ez azért is fontos lépés, mert az újrahasznosítás ugyan egyre több területen válik fontossá a cégek számára, hiszen a vásárlók igenis értékelik ezeket a lépéseket és hajlamosak többet fizetni egy zöldebb márka termékéért, viszont a cipők piacán sokáig nem volt téma a „zöldesség”, hiszen a legtöbben egyszerűen csak a kukába dobják a már kopott lábbeliket.

Ha a Futurecraft Loop elkopik vagy már nem használható, akkor az Adidashoz vissza lehet vinni, ők pedig azt teljes mértékben felhasználják egy következő cipő elkészítéséhez. A vállalat már nagyjából 6 éve dolgozik ezen a projekten, korábban az óceáni műanyagból készült cipőjükkel hívták fel ezen a téren magukra a figyelmet. A rossz hír viszont az, hogy az Adidas Futurecraft Loop csak 2021-ben kerül piacra.

You May Also Like