Hirdetés

Íme a világ legdrágább órája

Azon már meg sem lepődünk, ha egy-egy neves óragyártó több millió forintért dobja piacra egy új modelljét, a luxuspiacon keletkezett hatalmas versenyben pedig egyre több ilyen termékkel találkozhatunk. Arra azonban bizonyára rajtunk kívül is sokan kíváncsiak, hogy jelenleg hogy is néz ki a világ legdrágább órája.

20014280_copy-960x580

Nos, a Phillips akciós ház órákkal foglalkozó részlege, a Phillips Bacs & Russo nemrég svájcban adott túl egy Patek Philippe órán, ami hivatalosan is előlépett a világ legdrágább órájává. A Patek Philippe Ref. 1518-as modellből mindössze négy darab készült 1941-ben, egyúttal pedig az első, szériában készült, öröknaptárral rendelkező kronográf karóráról van szó. Az akció 11 millió dollárnál állt meg, ezzel pedig átvette a világ legdrágább órája címet egy korábban 7,4 millió dollárért értékesített Patek Philippe Ref. 5016-os modelltől.

Öröm látni, hogy a hagyományos modelleknél még ilyen nagy hagyománya van, ugyanakkor nekünk a klasszikus és a modern vonal találkozása a kedvencünk jelenleg.

You May Also Like