Hirdetés

Meghalt Terry Jones, a Monty Python sztárja

Elhunyt Terry Jones a Monty Python sztárja
Elhunyt Terry Jones a Monty Python sztárja
A brit BBC tette közzé a hírt, miszerint 77 éves korában elhúnyt a neves komikus, író, forgatókönyv író Terry Jones, a Monty Python sztárja.

A brit BBC tette közzé a hírt, miszerint 77 éves korában elhunyt a neves komikus, író, forgatókönyv író Terry Jones, a Monty Python sztárja.

Jones a demencia egy ritka fajtájában szenvedett, halálát is ez okozta. Terry Jones 1942 februárjában született Wales-ben, majd Oxfordban tanult középkori történelmet. Itt találkozott Michael Palinnel is, akivel együtt dolgozott a Monty Pythonban is. 

Miután útjára indították A hiba nem az ön készülékében van című TV sorozatukat hamarosan a Monty Python Repülő Cirkuszán kezdtek el dolgozni, amelybe már Terry Gilliam is csatlakozott. A harminc perces epizódokból negyvenöt készült el, és nagy sikerrel vetítették a világ szinte minden táján.

2009-ben BAFTA (Brit Film és Televíziós Akadémia) díjat kaptak, majd 2014-ben egy utolsó közös fellépésre még összeálltak Londonban. Az eredetileg tervezett egy előadás helyett azonban tíz lett, mert a jegyeket egy percen belül sikerült eladni.

Komikusi munkássága mellett több tudományos témájó könyvet is publikált, szerepelt a Discovery Channelen, írt cikkeket az Observerbe és a The Guardianbe is. Ezekből az írásokból könyve is megjelent.

2006-ban vastagbél daganatot diagnosztizáltak nála, ennek ellenére részt vett a Spamalot bemutatóján. Majd megműtötték és sikeresen felépült. 2016-ban fedezték fel nála a demenciát, így csökkent a beszédkészsége és már interjúkat sem tudott adni. Első házasságából Alison Telferttől két gyermeke született, majd második házasságából Anna Söderströmtől egy kislánya.

Köszönjük a vidám perceket Terry, and Always look on the bright side of life!

You May Also Like