Hirdetés

15 colosra hízott a legújabb Macbook Air

Javában zajlik az év egyik legnagyobb Apple rendezvénye, a 2023-as Worldwide Developers Conference, ahol a szoftveres újdonságok mellett általában néhány friss hardvert is kapunk.

Elsőként a Macbook Air család legújabb tagja, a 15 hüvelykes, M2-vel szerelt modell mutatkozott be, mely várhatóan az újdonságok közül a legnépszerűbb lesz itthon. Ezt követte a profiknak szánt új Mac Studio és 4 év után végre komoly frissítéssel visszatérő Mac Pro.

A vékony, könnyű, hosszú üzemidővel és az Apple saját gyártású chipjével rendelkező Macbook Air széria egymagában a legnagyobb kihívója a teljes Windows-os laptoppiacnak, ezzel a lépéssel pedig még nagyobb szeletet hasíthatnak a Windows-os laptopok tortájából. A mindössze 11,5mm vékony és 1.5kg-os újdonság tökéletesen illik a 13, 14 és 16 colos modellek közé és az ősz egyik legnagyobb sztárja lehet a hazai piacon.

A 15,3 hüvelykes Liquid Retina kijelző magas felbontással, kiváló képminőséggel és 500 nites fényerővel kápráztatná el a felhasználókat. Az alig 5mm-es keret az 1080p-s FaceTime HD kamerát is magában rejti, a csatlakozók terén pedig elég vérszegény a felhozatal, hiszen a Magsafe töltő mellé két USB-C Thunderbolt csatlakozó és egy audio-jack került. Egy HDMI és egy USB-A nagyon kellemes meglepetés lett volna, arról nem is beszélve, hogy a Macbook Air modellek ereje is abszolút indokolna egy SD-kártyaolvasót, de az már vélhetően a Macbook Pro elől venne el vásárlókat.

Az újdonság hamarosan elérhető lesz Magyarországon is. Az indulóárat 629 990 Ft-ban határozták meg, ami egyébként nem túl kellemes.

A népszerű Macbook Air vonal mellett a profikra is gondolt az amerikai óriás. Az új Mac Studio megkapja az M2 Max chipet, ami 25%-kal gyorsabb, mint az M1 Max és akár felére csökkentheti a renderidőt az Adobe After Effects-ben. Ezután mutatkozott be az Apple legújabb chipje, az M2 Ultra, mely egy igazi szörnyeteg. 24 magos CPU, 76-magos GPU és akár 192GB memória, ennél többet fölösleges is mondani. A tartalomgyártók és professzionális felhasználók bizonyára odalesznek érte, az átlagos felhasználókat pedig elsősörben az árazás fogjra eltántorítani.

You May Also Like